1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. TESLİM OLDU, CİNAYETİ İTİRAF ETTİ
TESLİM OLDU, CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

TESLİM OLDU, CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Solomos Apostolidis'in öldürülmesi ile ilgili aranan 22 yaşındaki E.Ş, Türkiye’de teslim oldu ve suçunu itiraf etti.

A+A-

Solomos Apostolidis'in öldürülmesi ile ilgili aranan 22 yaşındaki E.Ş, Türkiye’de teslim oldu ve suçunu itiraf etti

 

Apostolidis’un katili teslim oldu, itiraf etti

 

YENİDÜZEN

Kıbrıslı Rum, 65 yaşındaki Solomos Apostolidis'in öldürülmesi meselesi ile ilgili olarak aranan zanlı E.Ş. (E-22) dün akşam üzeri Türkiye'de Yalova Çınarcık Emniyet Müdürlüğüne giderek teslim oldu. Ada’ya “turist” olarak gelen ve kuzeydeki korkunç cinayetin ardından yurt dışına kaçan E.Ş, suçunu da itiraf etti. Polis tarafından yapılan açıklamada, “Zanlı E.Ş. vermiş olduğu gönüllü ifadesinde Solomos Apostolidis'i öldürdüğünü itiraf etmiştir. Bahse konu şahıs tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir” dendi.

 

Apostolidis defnedildi

Öte yandan acılı aile ise önceki gün sabahın erken saatlerinde Lefkoşa Devlet Hastanesi morguna gelerek, Apostolidis’in cenazesini aldı Kıbrıs’ın güneyine götürdü. Solomos Apostolidis dün saat 10:30’da Peristona’da düzenlenen cenaze töreniyle defnedildi.

 

Türkiye polisiyle temasa geçilmişti

Polis, Apostolidis’in kaybolması ardından birçok ize ulaşarak, deliler elde etmişti. Apostolidis ile en son görünen kişi olan E.Ş.’nin Türkiye’ye kaçmasıyla birlikte artan cinayet şüphesi, cesedin bulunmasıyla kesinleşti.

Polis Genel Müdürlüğü, 29 Mart’ta Ercan Havaalanı’ndan Adana’ya kaçtığı tespit edilen E.Ş.’nin yakalanması için Türkiye polisiyle temasa geçmişti.

 

İade edilemez

Bu arada geçtiğimiz gün YENİDÜZEN’e yasal süreçle ilgili bilgi veren üst düzey hukuki kaynak; zanlı E.Ş’nin Türkiye’de tutuklanması halinde Kıbrıs’ın kuzeyine iade edilmesinin söz konusu olmadığını, Türkiye’de yargılanmasının mümkün olduğunu söyledi.

Öte yandan önceki gün olay yerinde elde edilen bulguların Türkiye’den talep gelmesi halinde gönderilebileceği, tahkikat memurunun giderek bilgileri aktardığını da ifade etmişti.

Bu haber toplam 9031 defa okunmuştur
İlgili Haberler