1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tepebaşı yine yandı
Tepebaşı yine yandı

Tepebaşı yine yandı

Tepebaşı (Yorgoz) köyünde yine yangın çıktı.

A+A-

Tepebaşı (Yorgoz) köyünde yine yangın çıktı. 

Yangın saat 15:30 sıralarında, Tepebaşı köyünün Limitya mevkiinde başladı.  Yangına, itfaiye ekipleri,  orman dairesi,  çevre halkı ve askeri personel mudahale etti. Yangın güçlükle kontral altına alındı.

Geçtiğimiz günlerde aynı bölgeden başlayan ve Kormacit'ten Güzelyurt Kalkanlı'ya dek rüzgarın etkisiyle büyüyen yangında yüzlerce dönüm ornanlık alan kül olmuştu. Polis, Tepebaşı - Kalkanlı arasında 7 bin 500, Koruçam'da ise 3 bin 500 dönüm yerin yandığını açıklamıştı.

Tepebaşı Limitya  mevkiinde bugün çıkan yangının kontrol altına alınamaması üzerine, Kıbrıs’ın güneyinde hava söndürme desteği talep edildi ancak alevlerin kontrol altına alınması üzerine buna gerek kalmadı.

Güneyden yardım istendi

 Şiddetli rüzgarla birlikte alevlerin hızla yayılma tehlikesine karşı Türkiye’den hava desteği talep edildi ancak olumsuz hava koşulları buna engel oldu.  Bu gelişmenin ardındn Başbakan Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşerek Kıbrıs’ın güneyinden hava söndürme desteği alınması için Kıbrıslı Rum liderliği ile temas kurulmasını gerekliliğini iletti.

Bunun üzerine Akıncı Kıbrıslı Rum lider ile görüştü ve Anastasiadis’in olumlu yanıtı üzerine bir helikopterle bir yangın söndürme uçağının Tepebaşı’ndaki yangına havadan müdahalesi için süreç başlatıldı.  Yangının karadan müdahale ile kontrol altına alınabileceğinin anlaşılması üzerine, güneyden yangın söndürme helikopteri ile yangın söndürme uçağının gelişine gerek kalmadı.

Pek çok bölgede yangın

Öte yandan saat 14:45 sıralarında,  Yiğitler, Vadili ve Paşaköy arasında çöplük alandan başlayan ve geniş bir alana yayılan yangın kontrol altına alındı.  Soğutma çalışmaları devam ediyor.  Yangın sonucu ilk tespitlere göre yaklaşık 250 dönümlük alan içerisinde bulunan çöp  ve moloz  atıkları ile anız , biçilmemiş arpa ve balyalar yandı.  Yangına polis itfaiye ekipleri, orman dairesi ekiplerinin yanı sıra bölge halkı müdahale etti.

Aynı zamanda saat 10:45 sıralarında, Gaziköy ağıllar bölgesinde çıkan yangın sonucu 5 dönümlük arazi içerisinde bulunan kuru otlar ile,  Yavuz Ceyda'ya ait 1500 adet rulo balya, 5 dönüm anız ve hayvan gübresi yanarak zarar gördü. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

 

 

Bu haber toplam 4669 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler