1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Temiz su’ bekleniyor
‘Temiz su’ bekleniyor

‘Temiz su’ bekleniyor

Su Temin Projesinde yaşanan arızanın giderilmesi ile birlikte bu kez de bazı bölgelerde çeşmelerden gelen ‘kirli su’ sıkıntıya neden oldu. Geçitköy Barajına akan suyun ‘kirli’ olduğuna dair gelen şikâyetler üzerine bölgede çalışma yapıldığı açıklandı.

A+A-

Devrim DEMİR

Su Temin Projesinde yaşanan arızanın giderilmesi ile birlikte bu kez de bazı bölgelerde çeşmelerden gelen ‘kirli su’ sıkıntıya neden oldu. Geçitköy Barajına akan suyun ‘kirli’ olduğuna dair gelen şikâyetler üzerine bölgede çalışma yapıldığı açıklandı… Birçok yere bulanık ve çamurlu su gittiği öğrenilirken, bazı belediyelere halen su verilmedi.

6 Ekim tarihinde su yeniden Geçitköy Barajına verilirken, .ok sayıda bölgeden ‘çamurlu su akıyor’ şikayeti yükseldi.

Girne bölgesine henüz şebekeden su gelmediği öğrenilirken, personelin bu yöndeki çalışmalarının sürdüğü de belirtildi.

Lefkoşa bölgesine şebekeden akan suyun çamurlu olduğunu ifade eden Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, tahliye vanalarının açıldığını vatandaşların yolda su görürse temiz suyun depolara akması için çalışma yapıldığı konusunda uyardı.

Bölgede suyun kontrolü devam ederken, Su İşleri Dairesi Müdürü Tarkan Çeki YENİDÜZEN’e konuştu.

Sistemin dengeye henüz oturmadığını ifade eden Çeki, çalışmaların çok yönlü sürdüğünü ifade etti.



Su İşleri Dairesi Müdürü Tarkan Çeki:

‘Sistem dengeye oturmadı’

Su İşleri Dairesi Müdürü Tarkan Çeki, depolardaki tortuların ani gelen su basıncı ile çalkalandığını, ekiplerin bölgede gözlemlerinin devam ettiğini söyledi. Birçok kuyunun olduğunu ifade eden Çeki, bunların takibinin yapıldığını, ani gelen su nedeniyle bir takım sıkıntıların yaşandığını ifade etti.

Sürecin biraz daha bu şekilde devam edeceğini kaydeden Çeki, zaman ve tarih konusunda net bir bilgi vermenin doğru olmadığını söyledi.


Alayköy Belediye Başkanı Hulusi Manisoy:

‘Su çamurlu yavaş yavaş düzelecek’

Alayköy Belediyesi Başkanı Hulusi Manisoy, şebekeden akan suyun çamurlu geldiğini durumun yavaş yavaş düzeleceğini kaydetti. Manisoy, “Geçirdiğimiz süreç sonrası tedbir alarak bir daha bu durumların yaşanmaması gerektiğini öğrendik. Öz kaynakların ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşıldı” dedi.


Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı:

‘Temiz su akımı için tahliye vanalarını açtık’

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, şebekeden çamurlu bir suyun geldiği bunun normal olduğunu ve suyun normale dönmesi için çalışmaların bu yönde sürdüğünü öğrendiklerini kaydetti.

Lefkoşa’ya temiz su akması için tahliye vanalarını açarak suyu boşaltmaya çalıştıklarını ifade eden Harmancı, çevrede su birikintisi görülmesi halinde her hangi bir aksi durumun yaşanmadığı yönünde vatandaşı bilgilendirdi. Harmancı,” Etrafta su birikintileri görülebilir, şebekeye temiz su gelmesi için tahliye vanalarını açtık” şeklinde konuştu.


Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü:

“Su henüz yok, şikâyetler var”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, şebekeye su henüz gelmediğini herhangi bir netice almadıklarını söyledi. Güngördü, suyun gelmesi için çalışmaların çok yönlü devam ettiğini ifade ederek, “Suyun akışı ile ilgili henüz bir netice alınmadı. Su olmadığı gerekçesi ile şikâyetlerde var. Aldığımız bilgide suyun gece yarısı itibarı ile yavaş yavaş geleceği yönünde” dedi.


Mehmetçik Belediyesi Başkanı Cemil Sarıçizmeli:

“Vatandaşın şikâyeti yok”

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, şebekeye suyun geldiğini depoların akmasını beklediklerini kaydetti. Sarıçizmeli, suyu bölge bölge verdiklerini ifade ederek, vatandaşın suyun akışına yönelik herhangi bir şikâyetlerinin olmadığını söyledi.


Alsancak Belediyesi Başkanı Fırat Ataser:

“Su henüz gelmedi”

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, şebedeken henüz su gelmediğini kaydetti.


Çatalköy Belediyesi Başkanı Mehmet Hulusioğlu:

“Su geldi sıkıntı yok”

Çatalköy Belediyesi Başkanı Mehmet Hulusioğlu, suyun geldiğini ve akışına yönelik hiçbir şikâyetin olmadığını belirtti.


Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ:

“Su akmaya başladı herhangi bir şikâyet yok”

Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ, barajdan suyun Tepebaşına ardından da Lapta’ya ulaştığını kaydetti. Depoların yavaş yavaş dolmaya başladığını ifade eden Aktuğ, vatandaştan herhangi bir olumsuzluk duymadıklarını söyledi.

Bu haber toplam 3492 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler