1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Teknisyen' diploması ile cerrahi müdahale iddiası mahkemelik
'Teknisyen' diploması ile cerrahi müdahale iddiası mahkemelik

'Teknisyen' diploması ile cerrahi müdahale iddiası mahkemelik

Lefkoşa’da bir diş kliniğinde, teknisyen olan M.T bir hastanın diş etlerini temizlerken Temel Sağlık Hizmetleri Müdürü Savaşay Uludağ tarafından suçüstü tespit edildi.

A+A-

Başkent Lefkoşa’da bir özel diş muayenehanesi için süresiz kapatma kararı alındı.

Lefkoşa’da bir diş kliniğinde, teknisyen olan M.T bir hastanın diş etlerini temizlerken Temel Sağlık Hizmetleri Müdürü Savaşay Uludağ tarafından suçüstü tespit edildi.

Sağlık Bakanlığı ekipleri Lefkoşa'da bir diş kliniğine baskın düzenledi,  "teknisyen" diplomasına sahip bir şahsın cerrahi müdahale yaptığını kayda geçirdi.

Durumun "yasadışı" olduğuna kanaat getiren Sağlık Bakanlığı olayı polise taşıdı.  Hem klinik sahibi hekimle ilgili hem de teknisyenle ilgili soruşturma başlatıldı, konu mahkemelik oldu.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı, Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürü ve Başhekimi ile Tabipler Birliği Temsilcisi, Özel Hastaneler Birliği Temilcisi ve Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Temsilcisi’nden oluşan “Özel Sağlık Hizmetleri Kurulu” Lefkoşa’da hizmet veren bir özel diş muayenehanesini, insan sağlığına ve yaşamına zarar verici davranışlarda bulunulduğu tespit edildiği için, muayenehane ile ilgili süresiz kapatma kararı üretti.

 

Mahkemede neler konuşuldu?

Lefkoşa’da “Diş Teknisyenlerinin Görev ve Çalışma Esasları Yasasına Aykırı Davranma” suçuyla ilgili tutuklanan zanlı M.T, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görev yapan polis memuru Cemile Özfadıl olayla ilgili bulguları aktardı. Özfadıl, zanlının 6 Aralık’ta saat l5.30’da Lefkoşa’da bulunan bir diş kliniği içerisinde diş doktoru olmadığı halde Girne’de sakin Sevda Bakır’ın diş etlerini temizlemek sureti ile müdahale ettiği esnada Temel Sağlık Hizmetleri Müdürü Savaşay Uludağ tarafından suç üstü tespit edildiğini mahkemeye aktardı. Özfadıl, zanlı M.T’nin aynı gün zanlı olay yerinde tespit edilerek Lefkoşa Adli Şube’ye celp edilip davası okunarak serbest bırakıldığını anlattı. Zanlının etki edebileceği tahkikatın tamamlandığını söyleyen Özfadıl, davaları görülünceye değin uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan, zanlının yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 15 günde bir polise ispat-ı vücutta bulunması ve KKTC vatandaşı bir kefilin 100 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

 

Bu haber toplam 1859 defa okunmuştur
İlgili Haberler