1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'TC'DEN ÖĞRETMEN GETİRTMEK NEDİR?'
'TC'DEN ÖĞRETMEN GETİRTMEK NEDİR?'

'TC'DEN ÖĞRETMEN GETİRTMEK NEDİR?'

KTOEÖS eğitimdeki bazı sorunlara dikkat çekmek amacıyla Sehit Hüseyin Ruso Ortaokulu’nda 2 saatlik uyarı grevi ve basın açıklaması yaptı.

A+A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) eğitimdeki bazı sorunlara dikkat çekmek amacıyla Sehit Hüseyin Ruso Ortaokulu’nda 2 saatlik uyarı grevi ve basın açıklaması yaptı.

Bu sabah 10.00-12.00 saatleri arasındaki grev sırasında basına yapılan açıklamada, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı,  eğitimdeki sorunlara çözüm üretmediği gerekçesiyle eleştirildi.

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem yaptığı açıklamada, “Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu’nda çalışma barışını bozan, agresif davranışlarıyla tepki toplayan, evrak sahteleme ve görevini yerine getirmeme gibi vukuatlardan Kamu Hizmeti tarafından görevden uzaklaştırılmış bir öğretmen bulunduğunu” söyledi.

“ÖĞRETMENDEN TACİZ, MOBBING…”

Sosyal medyada “taciz ve mobbing” uyguladığı da tespit edilen öğretmen hakkında Bakanlığın hiçbir önlem almadığını iddia eden Eylem, “bu konuda gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Bu öğretmenin sadece Ruso’da değil başka hiçbir okulda öğretmenlik yapmaması gerekir” dedi.

Bakanlığın bu öğretmene siyasi koruma sağladığını da savunan Eylem, benzer olayların başka okullarda da gerçekleştiğini iddia etti.

“3 BÜYÜK KENTTE ACİL OKUL YAPILMASI GEREKİYOR”

Eğitim Bakanlığının halen okullardaki müdür, müdür muavini, atölye şefi, özel eğitim öğretmeni eksikliklerini gideremediğini de belirten Eylem, “bu görevlere istihdam yapılmadığı gibi, kontrolsüz nüfus artışı nedeniyle okullardaki sınıflar 40’ar kişiye yükseldi. 3 büyük kente acilen okul yapılması gerekir” şeklinde konuştu.

“BU KADAR İŞSİZ ÖĞRETMENİMİZ VARKEN, TC’DEN GETİRTMEK NEDİR?”

Lefkoşa’ya bir lise, Girne’ye bir ortaokul ve Mağusa’ya bir lise kazandırılmasının önemine dikkat çeken Eylem, “TC’den ülkeye 167 öğretmen getirilecek olmasını” da eleştirdi ve “Bu kadar işsiz öğretmenimiz varken, TC’den öğretmen getirtmek nedir?” diye sordu.

Portal vasıtasıyla KKTC’deki öğrenci ve öğretmen bilgilerinin TC’ye gönderileceğini ve “fişleme” yapılacağını da iddia eden Eylem, “öğretmen haklarındaki budamaları” da eleştirdi.

ORTAK AÇIKLAMA

Öte yandan, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası ile Kıbrıs Öğretmenler Sendikası bugün ortak basın açıklaması yaparak, Eğitim Bakanı Özdemir Berova'yı eleşrirdi.  Türkiye’den 167 öğretmenin ülkemize gelmesi için resmi girişim başlatıldı ifade edilen açıklamada Berova'nın "koltuk uğruna" buna izin verdiği iddia edildi.

Açıklamanın tam metni şu şekildi:

"Türkiye’de devam eden gerici, ırkçı eğitim sistemini AKP Hükümeti’nin baskısı ile ülkemize taşımak isteyen, eğitimden anlamayan Eğitim Bakanı Özdemir Berova, koltukta kalma uğruna Türkiye’den 167 öğretmenin ülkemize gelmesi için resmi girişim başlatmıştır.  

Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı sitesinde yayınlanan ilan ile gündeme gelen bu konu, adamızın kuzeyinde eğitimin nasıl yöneltildiğinin de güzel bir örneğidir. “Tasarruf” adı altında eğitimin ihtiyacı olan öğretmenleri istihdam etmekten kaçınan Sn. Özdemir Berova’nın KKTC vatandaşı binlerce işsiz öğretmen olurken Türkiye’den öğretmen getirmek istemesinin altında yatan temel düşünce gerici eğitimi ülkemize taşımaktır. Kıbrıs Türk toplumunu asimile etmek ve adamızın kuzeyini Türkiye’ye entegrasyonunu sağlamak temel amaçtır. Özellikle ülkemizde var olan yetişmiş öğretmenler işsizken Türkiye’den bu alanda yetişmiş öğretmen talep etmek, bu amaçları gizlemeye yönelik perdelemedir. “Kindar ve dindar” nesiller yetiştirmeyi amaçlamış Türkiye eğitim sisteminin ülkemize gelecek olan bu öğretmenlerle ancak gerici, dinci eğitimi getirecekleri açıktır. Sn. Özdemir Berova’nın talep ettiği öğretmenlerin 32 tanesinin din eğitimi ile ilgili olması bu niyetin ne olduğunu ispat etmektedir.

Adamızın kuzeyinde 580 işsiz rehber psikolojik danışması, 185 özel eğitim öğretmeni ve onlarca öğretmen işsizken Türkiye’den öğretmen talep etmek ülkemiz insanına saygısızlıktır.

İstihbarat maksatlı ve gericiliği yaymayı hedefleyerek öğretmen kisvesi adı altında ülkemize misyoner gönderilmesini reddeder, bu konuyla ilgili tepki vermeye devam edeceğimizi vurgularız".

Bu haber toplam 4390 defa okunmuştur
Etiketler : , , , ,
İlgili Haberler