1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Orçan: “Yangından zehirlenen görevliler oldu”
Orçan: “Yangından zehirlenen görevliler oldu”

Orçan: “Yangından zehirlenen görevliler oldu”

Orçan, “Yaralıların hayati riski yok. yangından bir araç yanarak zarar gördü. Şu anki arazi koşullarında karadan müdahale imkansız hale geldi.” dedi.

A+A-

Yangın alanına üç helikopterin havadan müdahale ettiğini belirten Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, bölgede çok kuvvetli bir rüzgar bulunduğunu anlattı.

Mersinlik Bölgesindeki yangındaki gözlemlerini YENİDÜZEN’e aktaran Orçan, çok büyük bir alanın yandığını ifade etti. Orçan, “Gece tam söndü derken, sabah yeniden alevlendi, bölgede çok kuvvetli bir rüzgar var. Önü alınmaya çalışılıyor” dedi.

Herkesin ‘canla başla çalıştığını’ kaydeden Orçan, hem karadan hem de havadan söndürme çalışmalarının sürdüğünü anlattı.

Orçan: “Yangından zehirlenen görevliler oldu”

Arazi koşullarının insan gücüyle müdahaleye imkan vermediğini belirten Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, dumandan zehirlenen görevliler olduğunu ifade etti. Orçan, “Yaralıların hayati riski yok. yangından bir araç yanarak zarar gördü. Şu anki arazi koşullarında karadan müdahale imkansız hale geldi.” dedi.

Orman Dairesi Müdür ile büyük bir tehlike atlattıklarını da anlatan Orçan, “Ucuz atlattık, çok şükür zehirlenenlerin de durumu iyi” şeklinde konuştu.

“Kriz masası bölgede, görüşmeler sürüyor”

Bölgenin trafik akışına da kapatılması konusunda kriz masasının bölgede geniş çaplı bir toplantı yaptığı bilgisini de veren Orçan, “Yapılabilecek her şey yapılıyor, çok büyük bir alan yandı. Umarım bu rüzgar artık diner. Sözün bittiği yerdeyiz, sadece seyrediyoruz. Herkes büyük bir risk alarak çalışıyor. Allah yardımcımız olsun.” dedi.

“Bir iş makinesi dereden çıkarken alev aldı, yangın buradan itibaren başladı”

Bir iş makinesinin dereden çıkarken alev aldığını, yangının buradan itibaren başladığını anlatan Orçan, yerinde tespitlerinin olduğunu belirtti. Orçan,“Tabi ki detaylı araştırma bilir kişiler tarafından yapılacak ama benim gözlemlediğim ciddi bir sorumsuzluk, gerekli tedbirlerin alınmaması var. Ufacık bir ihmalle çok büyük şeylere mal oldu, içimiz eridi. Tek beklentimiz rüzgarın durması ve yangının kontrol altın alınması” dedi.

“Arazi koşulları ve hava durumu dezavantaj”

Üç helikopter ile hala yangına müdahale edildiğini belirten Orçan, “Avantajımız denize yakın olmamız, helikopterler 7, 8 dakikada bir su alıp müdahale ediyor. Dezavantajımız ise arazi koşulları ve hava durumu” yorumunu yaptı.

“Hakları ödenmez”

İki gündür arazide yaşananların ardından dayandırdığı gözlemlerini de aktaran Orçan, “Yangın ekiplerinin her yönüyle güçlendirilmesi gerek. Bu kişiler tatmin edilmeli, ekip güçlendirilmeli. Tüm teknik donanıma sahip olmalılar, bu çalışanların hakları ödenmez. Onlara da ormanlarımıza da sahip çıkmalıyız” şeklinde konuştu. 

Orçan, bu açıklamaları BRT ekranlarından yaptı.

 

 

 

Bu haber toplam 2166 defa okunmuştur
Etiketler :