1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. TATAR YİNE 'UÇTU!'
TATAR YİNE UÇTU!

TATAR YİNE 'UÇTU!'

Tatar, bütçe hedeflerinin tuttuğunu, ekonominin kayıt altına alınması çalışmalarının verimli olduğunu, gelirlerde artış yaşandığını iddia etti

A+A-



 

 “Bütçe hedeflerine ulaştık”

Maliye Bakanı Ersin Tatar, bütçe hedeflerinin tuttuğunu, ekonominin kayıt altına alınması çalışmalarının verimli olduğunu, gelirlerde artış yaşandığını iddia etti. Tatar, faizlerin de düşme eğiliminde olduğunu belirterek, iş dünyasına hükümete güvenmeleri çağrısında bulundu. 
UBP kurultayının artık geride kaldığını ve bu aşamadan sonra hükümetin 30 milletvekili ile meclis çalışmalarına ağırlık vermesi gerektiğini ifade eden Tatar, faiz, muhasebe, tefeciliğin önlenmesi gibi birçok önemli konuyu içeren yasanın, meclis tatili öncesinde yasallaşması gerektiğini vurguladı. 

“Anket refah seviyesini yansıtmıyor” iddiası

Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın KKTC ekonomisiyle ilgili Rekabet Edebilirlik raporunu da değerlendiren Tatar, anketin ortaya koyduğu sonucun kısa vadeli gelişmelerden etkilendiğini, uzun vadeli bakışta sıralamanın daha iyi olacağını söyledi. Raporun iş adamlarıyla yapılan anketin sonucunda ortaya çıktığını belirten Tatar, Lefkoşa Türk Belediyesi’nde yaşanan olumsuzlukların neden olduğu karamsarlığın da bu sonuç üzerinde etkili olduğunu iddia etti. Rekabet Edebilirlik Raporunun KKTC’deki refah seviyesini yansıtmadığını söyleyen Tatar, “KKTC’de fert başına düşen milli gelir 15 bin dolar. Rapordan hareketle Zimbabwe’nin gerisine düştük şeklindeki söylemler gerçeği yansıtmıyor” dedi.
Maliye Bakanı Ersin Tatar, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alan Türkiye’nin KKTC’yi tanıyor olması ve devlet düzeyindeki ilişkisinin, KKTC ekonomisine istikrar ve güven olarak yansıdığını vurguladı.

“Hedeflere ulaşıldı!”

Bütçede yerel gelir hedefinin 2.2 Milyar TL olduğunu belirten Tatar, ilk iki aylık uygulamanın hedefler dahilinde gerçekleştiğini kaydetti. Ekonominin kayıt altına alınması yönündeki çalışmaların son derece verimli geçtiğini ve gelirlerde artış olduğunu söyleyen Tatar, Ekonomik Protokolün işlediğini, iç borç stokunun Gayrı Safi Milli Hasıla dikkate alındığında sürdürülebilecek bir durumda olduğunu ifade etti.
“Kayıt dışılığı da dikkate alırsak, Gayrı Safi Milli Hasıla 10 Milyar TL civarında, KKTC’nin iç borç stoku ise 3 Milyar TL’dir. Bu yüzde 30’a denk geliyor ve piyasaya yayılırsa sürdürülebilirdir” diye konuşan Tatar, faizlerin de düşme eğiliminde olduğunu söyledi. Tatar, iş dünyasına da hükümete güvenmeleri yönünde çağrıda bulundu.

Bu haber toplam 945 defa okunmuştur