1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Sennaroğlu, “Emeğin karşılığının alındığı bir ülke için…”
Sennaroğlu, “Emeğin karşılığının alındığı bir ülke için…”

Sennaroğlu, “Emeğin karşılığının alındığı bir ülke için…”

“Toplumda artık partizanlığın değil adaletin, eşitliğin, ileri bir demokrasinin hakim olması için çok şiddetli bir baskı var. Cumhuriyetçi Türk Partisi de bu nedenle daha da güçlenerek yoluna devam etmektedir…” “İlçe Başkanlığı’na aday olmamla siyasete gi

A+A-

Parti içi demokrasiler, ülke genelindeki demokrasinin de aynasıdır. Tabandan tavana yayılan bir siyaset kültürü içerisinde, her kitle, sesini önce kendi siyasi hareketi içerisinde duyurma fırsatı bulur, böylece yaşamına yön verir. Bu nedenle, siyasi partilerin merkezilerinden çok daha önemlisi belki de ilçe, köy, bucak örgütleridir … YENİDÜZEN, bu anlayış içerisinde ve eşitlikçi bir tavırla, Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler’in ilçe kurultaylarındaki adaylarla görüşüyor, onların düşüncelerini sizlere aktarıyor…

14 Mayıs’ta yer alacak CTP İskele İlçe Kongresi’nde, başkanlık için aday olan tek isim Önder Sennaroğlu, ülke siyaseti, İskele ilçesi, Cumhuriyetçi Türk Partisi ve hükümete dair sorularımızı yanıtladı

İskele İlçe Başkanı Adayı, CTP-BG İskele Milletvekili Önder Sennaroğlu…

“Emeğin karşılığının alındığı bir ülke için…”

Meltem SONAY

YENİDÜZEN’in CTP ilçe başkan adaylarıyla yaptığı röportajlarda bu kez sıra İskele İlçe Başkanı Adayı, CTP-BG İskele Milletvekili Önder Sennaroğlu’nda… Önder Sennaroğlu’na ülke sorunları sorduk.
İşte Sennaroğlu’nun görüşleri:

• -Ülkedeki siyaset iklimini nasıl değerlendiriyorsunuz?
• Önder Sennaroğlu: “Ülkede siyaset mi kaldı ki… Ulusal Birlik Partisi iktidara geldi geleli ülke yangın yeri… UBP’nin tutumu da insanların siyasetçilere olan güvenini ne yazık ki azaltmaya devam ediyor.”

• -Toplum genelinde, partizanlığın değil adaletin, eşitliğin ve daha ileri bir demokrasinin hakim olması için bir baskı var mı? İnsanlar siyasilerden “menfaat” mı bekliyor, yoksa “adalet” mi?
• Önder Sennaroğlu: “Toplumda artık partizanlığın değil adaletin, eşitliğin, ileri bir demokrasinin hakim olması için çok şiddetli bir baskı var. Cumhuriyetçi Türk Partisi de bu nedenle daha da güçlenerek yoluna devam etmektedir.
UBP’nin iktidar döneminde insanlar o hale geldi ki, toplumsal çıkarlar için değil de bireysel çıkarları için düşünmeye başladı ancak toplumun geneli anladı ki, toplumsal çıkarlar gözetilmedikçe, bireyselliğin faydası yoktur.”

• -Erken ya da normal bir seçimde, bir değişim ön görüyor musunuz? Hem iktidar, hem de anlayış değişimi anlamında…
• Kıbrıs Sorunu çözümlenmeden ve talepler, beklentiler, bütçe gerçeğimiz içersinde “kendi kendimizi yönetme irademizi” ele almak mümkün mü?
• Önder Sennaroğlu: “Erken veya normal seçimde iktidar mutlaka değişecektir. Toplumsal olarak da bir anlayış değişimi olacağına inanıyorum. İnsanımız özellikle yaşanan son birkaç yıllık süreçte bireysellikle bir yere gidilmeyeceğini kavramıştır.
Kıbrıs Sorunu çözümlenmeden ve talepler, beklentiler, bütçe gerçeğimiz içersinde “kendi kendimizi yönetme irademizi” ele almak biraz zor.
Her şeyin sebebi Kıbrıs Sorunu’nun çözümsüzlüğünde yatıyor. Birçok sorun gibi, kendi kendimizi yönetmenin de temeli, Kıbrıs Sorunu’nun çözümündedir.”

• -İlçenizdeki tabloyu nasıl görüyorsunuz, insanlarla bire bir temaslarınızda en önemli şikayetleri ve beklentileri nelerdir?
• Önder Sennaroğlu: “İnsanların en büyük sıkıntısı yarınlarına güvenlerinin olmaması ve belirsizlik. Beklentileri de bu belirsizliğin ortadan kalkması ve yarınlarına güvenle bakabilmeleri, önlerini görebilmeleri.
Belirsizliğin de temelinde Kıbrıs Sorunu yatıyor. İnsanların gelecek kaygısı çok fazla.”

• -İlçe başkanlığına aday oldunuz, nedir ön görünüz, bu kararı neden verdiniz ve neler yapmak istiyorsunuz?
• Önder Sennaroğlu: “İlçe Başkanlığı’na aday olmamla siyasete girmemin ana nedeni de aynı. Sosyal adalet, sosyal eşitlik, insan hak ve özgürlüklerinin ön planda olduğu bir düzen, bir ülke için siyasete girdim. Emeğin karşılığının alındığı bir ülke için…
Bu hedeflere ulaşacak tek parti CTP’nin se İskele İlçe Başkanlığı’na adayım. Partinin İskele İlçesi’nde daha da büyümesine katkı sağlamak, bu hedeflere artı bir değer katmak için çalışacağım.”

• -CTP şu anda ‘ANA MUHALEFET’ pozisyonunda ve ülkeyi yönetmeye aday bir siyasi parti olarak KURULTAY sürecini nasıl geçirmeli, KURULTAY’ın ardından mutlaka atması gereken adımlar nedir?
• Önder Sennaroğlu: “CTP’nin kurultay süreci, UBP’nin geçirdiği kurultay süreci gibi olmayacaktır. CTP’ye yakışır, yaraşır bir kurultay süreci geçirileceğine inanıyorum.
Kurultayın ardından mutlaka atması gereken adımların başında, haklımızın beklentisi olan sosyal adalet, eşitlik, demokrasi ve hukuk devletinin ön planda olduğu bir yaşam şekline kavuşmak için mücadele etmek gelecektir.

• -CTP geçmiş HÜKÜMET döneminin ÖZELEŞTİRİSİNİ yaptı mı? Yeni dönem için DERSLER var mı çıkardığınız, düşünceniz nedir?
• Önder Sennaroğlu: “CTP tabi ki geçmiş hükümet döneminin özeleştirisini yaptı. Mutlaka yapılan hatalar olmuştur. İnsanoğlu hatalar yapar ve mutlaka ki yaptığı hatalardan da dersler çıkarır.
Önümüzdeki hükümet döneminde de bu tecrübelerden yararlanacağız.”

• -Size, tüm adaylara SÖZ HAKKI vermek istedik ve YENİDÜZEN olarak EŞİTLİK içersinde tüm ilçelerde bunu yapmak istiyoruz. YENİDÜZEN’in yayıncılık çizgisini nasıl buluyorsunuz, genel olarak medyaya bakışınız nedir?
• Önder Sennaroğlu: “Yenidüzen’in gerçekten tarafsız bir çizgisi var ve bundan gerçekten büyük mutluluk duyuyorum.
Yenidüzen hem gündemi an be an takip ederek okuyucularını haberdar ediyor, hem de gündemler yaratıyor. Çok seslilik demokrasinin işlemesine katkı koymak adına çok önemlidir.
Bazı medya kuruluşlarının taraflı yayın yaptığını da görüyoruz. Temennim tüm medyanın tarafsız bir çizgi çizmesi ve demokrasiye katkı koymasıdır.”

• -Son olarak sizin eklemek istediğiniz düşünceleriniz nelerdir?
• Önder Sennaroğlu: “Partimizin kurultayının, ülkemizde, insanımızda ve partimizde hayırlara vesile olmasını dilerim.
Partizanlığın değil adaletin, eşitliğin, hak ve hürriyetlerin, demokrasinin ön planda olduğu bir ülke temenni ederim.”

Bu haber toplam 1952 defa okunmuştur