1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ne kurultay var, ne hükümet UBP ülkeyi düğümledi
Ne kurultay var, ne hükümet  UBP ülkeyi düğümledi

Ne kurultay var, ne hükümet UBP ülkeyi düğümledi

UBP MYK tolandı, toplantıdan sonuç çıkmadı. Başkan Vekili Ersan Saner, bugün ‘gelişmelerin aile için değerlendirilmesi’ne ilişkin bir toplantı gerçekleştirildiğini ve hükümet çalışmalarının konuşulduğunu söyledi.

A+A-

UBP'de 'düğüm’ dün de çözülmedi. Hükümet kurma çalışmaları sonuç vermese de görev iade edilmedi. Parti yönetimi ‘kurultay tarihi’ belirleyemedi. Faiz Sucuoğlu ile uzlaşı arayışı sürdü. Sucuoğlu, “Saner süre istedi” derken, Saner ise “Kurultay 7 Aralık’tan önce yapılacaktır ve Ersan Saner de adaydır" diye konuştu.

Toplantının ardından açıklama yapan Başkan Vekili Ersan Saner, bugün ‘gelişmelerin aile için değerlendirilmesi’ne ilişkin bir toplantı gerçekleştirildiğini ve hükümet çalışmalarının konuşulduğunu söyledi.

 

Devrim DEMİR

UBP'de 'kurultay düğümü’ dün de çözülmedi.

Toplanacağı açıklanan UBP-PM toplanamadı, parti MYK’sı bir çıkış yolu aradı, olası kurultayda yeniden aday olacağını duyuran Faiz Sucuoğlu da MYK ile bir araya geldi. Ersan Saner krizi yeniden öteledi, “Kurultay tarihi belirlenmedi” dedi. 

‘Kurultay’ gündemi ile ilgili dün toplanması beklenen Ulusal Birlik Partisi Parti Meclisi ileriki bir tarihe ertelendi, Merkez Yönetim Kurulu toplantı

Ulusal Birlik Partisi’nin Sarayönü’ndeki merkezinde gerçekleşen toplantıya Ersan Saner başkanlık etti, toplantıya kurultaydan çekilen Faiz Sucuoğlu ve Hasan Taçoy da katıldı.

Saat 14.45 sıralarında başlayan toplantı yaklaşık bir saat sürerken, Saner toplantı sonrası basına açıklama yaptı.

Saner: “Aile içi gelişen olayları değerlendirdik”

UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından kısa bir açıklama yaparak önemli bir gelişme olmadığını aile içi gelişen olayları değerlendirme toplantısı ve hükümet çalışmalarının konuşulduğunu söyledi.

“Kurultay ile ilgili resmi açıklama yapmadık”

Saner açıklamalarında, kurultayın 14 Kasım Cumartesi günü yapılacağına ilişkin hiçbir açıklama yapmadığını, ‘Önemli gelişmeler olduğu takdirde’ basın ile paylaşılacağını aktardı.

Yapılması planlanan UBP Parti Meclisi (PM) toplantısı ile ilgili de konuşan Saner, ihtiyaç olması halinde PM’nin toplanacağını belirtti.

“Genel durumu değerlendirme toplantısı yapıyoruz”

Ersan Saner, UBP MYK’da parti içi konuların değerlendirildiğini ve herhangi bir karar alma amacıyla toplanmadıklarına işaret etti. Saner, parti meclisinin kendisine verdiği hükümet kurma görevi çerçevesinde gerçekleştirdiği temasların ardından genel durum değerlendirmesi yaptıklarını söyledi.
Merkez yönetim kurulu öncesinde partinin meclis grubunun toplandığını kaydeden Saner, toplantının aile içi gelişen olayları değerlendirme toplantısı olduğunu vurguladı. 
Basınla paylaşılacak bir durum olmadığını,  sadece parti içi kararlar üretmek için toplandıklarını yineleyen Saner, gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ettiği basına, gerekli görmeleri halinde, açıklama yapılacağını söyledi. 


“Kurultay tarihini PM belirleyecek”

Ersan Saner, UBP’nin bir kurultay tarihi belirlemediğini vurgulayarak kurultay tarihinin parti meclisince belirleneceğini ve bu konuda başka herhangi bir mercinin açıklama yapamayacağını hatırlattı.

Sucuoğlu,  Saner’in kurultay için süre istediğini söyledi

Kurultay’da ikinci tura kaldıktan sonra çekilme kararı alan ve önceki gün de yeniden aday olduğunu açıklayan Faiz Sucuoğlu, MYK toplantısı öncesi kısa bir demeç verdi.

Sucuoğlu, Başkan Vekili Ersan Saner’in kurultay hazırlığı için süre istediğini belirtti.  UBP MYK toplantı öncesi Sucuoğlu sempatizanları da binaya gelerek desteklerini belirtti.

Kurultay en geç 7 Aralık’ta

UBP milletvekili Ersan Saner dün gece açıklama yaparak, "kurultay tarihi henüz belirlenmedi. Bunu PM belirleyecek. Kurultay 7 Aralık’tan önce yapılacaktır, ancak Ersan Saner de adaydır" dedi.


 

 

111-004.jpg

22-014.jpg

Bu haber toplam 5102 defa okunmuştur
Etiketler : ,