1. HABERLER

  2. YEREL YÖNETİM

  3. 'Sanat' Mağusa'da bir araya geliyor
'Sanat' Mağusa'da bir araya geliyor

'Sanat' Mağusa'da bir araya geliyor

Gazimağusa Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Mağusa Gelişim Akademisi’nin “Sanat Buluşması ve Atölyeler Bayramı” başladı..

A+A-

Gazimağusa Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Mağusa Gelişim Akademisi’nin (MGA) “Sanat Buluşması ve Atölyeler Bayramı” başladı..

Sanatçı Ayhatun Ateşin küratörlüğünde  MGA Sakarya  Tesisleri’nde 20 Nisan’da başlayan  26 Nisan’a kadar sürecek atölye çalışmasında KKTC ve Türkiye’den 19 sanatçı yer alıyor.

Atölye çalışmasında, “Türkiye’den Kadir Sevim, Umut Germeç, Kadir Selçuk Yaşa, Aslıhan Kaplan Bayrak, Elif Ağatekin, Ozan Dursun, Emrullah Örünklü, Gülay Yakar, Ferhat Onur,  KKTC’den de; Ali Genç, Ayça Öztürk, Eser Keçeci, Arif Albayrak,  Türksal İnce, Vedia Okutan, Gaydeler, Serkan Sürek, Cemal Tunceri, Kemal Behçet Caymaz ve Ayhatun Ateşin” gravür, seramik, çini, heykel, resim, mozaik ve karikatür çalışmaları gerçekleştiriyor.

Atölye çalışması 10.00-19.00 saatleri arasında  vatandaşlar tarafından ziyaret edilebiliyor. Çarşamba ve perşembe günleri atölye çalışmaları Gazimağusa ağırlıklı olmak üzere öğrencilere de  açık olacak.

Atölye çalışmalarında oluşturulan eserler 26 Nisan Cuma günü saat 14.00’te  Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter tarafından açılacak sergide, MGA Sakarya Tesisleri’nde sergilenecek.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, sergini küratörlüğünü yapan sanatçı Ayhatun Ateşin ve atölye çalışmalarına katılan bazı sanatçılar ve MGA Sorumlusu Mustafa Tazeoğlu  ile birlikte Gazimağusa Belediyesinde basın toplantısı düzenledi.

Arter basın toplantısında,  Gazimağusa Belediyesi olarak sanatın ve sanatçının önünü açmayı ilke haline getirdiklerini belirterek, MGA’nın  yeni bir sanat etkinliğine daha imza attığını kaydetti.

Arter, 26 Nisan’a kadar birçok sanat dalında çalışmalar yapılacağını ifade ederek,  çalışmanın sergiyle sonlandırılacağını söyledi.

Arter,19 sanatçının yapacağı çalışmaların, ziyarete edecek öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmasına da katkı koyacağına inanç belirtti.

Arter, 700 kişinin ziyaret etmesini bekledikleri atölye  çalışmalarına Gazimağusa Belediyesi olarak destek verdiklerini de sözlerine ekledi.

Sanatçı Ayhatun Ateşin, birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, kültür ve sanatın yoğun olduğu Gazimağusa’da  sanat çalışmaları gerçekleştirmenin sanatçılara ayrı  bir duygu verdiğini söyledi.

Ateşin,  etkinlikle görsel şölen ve  bayram coşkusu oluşturmaya çalıştıklarını söyledi

Ateşin,  atölye çalışmalarında yıllardır  MGA’da üretilen ve yarım kalan   çalışmaların yeniden ele alınarak tamamlanmasına da bir fırsat yarattığını sözlerine ekledi.

Söz alan sanatçılar da Mağusa ve  atölye çalışması ile ilgili düşüncelerini paylaştılar.

 

 

 

Bu haber toplam 2982 defa okunmuştur