1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Sahte emlakçı’ soruşturması sürüyor
‘Sahte emlakçı’ soruşturması sürüyor

‘Sahte emlakçı’ soruşturması sürüyor

Lefkoşa’da sahte emlak kiralama sözleşmesi hazırlayarak, TC ve yabancı uyruklu 12 öğrenciden toplam 73 bin 290 TL nakit para temin ettiği iddiasıyla A.U.Ş hakkında başlatılan soruşturma sürüyor.

A+A-

Lefkoşa’da sahte emlak kiralama sözleşmesi hazırlayarak, TC ve yabancı uyruklu 12 öğrenciden toplam 73 bin 290 TL nakit para temin ettiği iddiasıyla A.U.Ş hakkında başlatılan soruşturma sürüyor. Bugün yeniden mahkemeye çıkarılan zanlı aleyhinde 5 gün daha tutukluluk alındı.

Ballıkara olayı anlattı

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görev yapan polis memuru Cemil Ballıkara olayla ilgili bulguları aktardı. Ballıkara, zanlının Ekim, Kasım, Aralık 2018 tarihleri arasında hiçbir resmi kurumdan onay belgesi bulunmayan Heaven Island Exclusive Real Estate isimli sahte emlak şirketi ile başkasına ait evleri sosyal medya üzerinden tanıtımını yaparak, TC ve yabancı uyruklu öğrencilere “sahte emlak kiralama” sözleşmesi hazırladığını kaydetti.

Ballıklara, zanlının bu güne kadar toplam 12 öğrenciden 73 bin 290 TL nakit para temin ettiğini anlattı.

İlk şikayet 4 Aralık’ta…

İlk şikâyetin 4 Aralık 2018 tarihinde geldiğini ve zanlının tespit edilemediğinden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nden derdest emri temin edilerek, KKTC genelinde aranan şahıs ilan edildiğini söyleyen Ballıkara, 18 Aralık’ta Girne’de bulunan Alagadi bölgesinde tespit edilen zanlının, tutuklandığını belirtti.

 Ballıkara, mahkeme emri ile zanlının Hamitköy ve Alagadi bölgesinde bulunan ikametgâhlarında arama yapıldığını ve Lefkoşa’da bulunan iş yerinde yapılan aramada birçok öğrenciye doldurulan sahte emlak kiralama sözleşmesinin tespit edilip emare olarak zapt edildiğini anlattı.

73 bin TL bulunamadı…

Ballıkara, zanlının Girne’de de benzer suçlardan Girne Polisi tarafından arandığını söyledi.

 Zanlının yakaladıktan sonra üç kişinin daha polise gelip ifade vereceğinin öğrenildiğini ve şikâyetçi sayısının artacağının kuvvetle muhtemel olduğuna değinen Ballıkara, zanlının 12 öğrenciden temin ettiği 73 bin 290 TL nakit para bulunamadığından harcama yaptığı yerlerin araştırılacağını mahkemeye aktardı.

İfadeler alınacak…

 Ballıkara, alınacak ifadeler olduğunu söyleyerek, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının 5 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının 5 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

 

 

Bu haber toplam 1929 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler