1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Sağlık Bakanlığı devrede
Sağlık Bakanlığı devrede

Sağlık Bakanlığı devrede

YENİDÜZEN’in yayını etkili oldu, Sağlık Bakanlığı “dokunma ve dua” yöntemiyle hasta insanları iyileştirdiklerini iddia eden Nijeryalı öğrenciler hakkında harekete geçti.

A+A-

Didem MENTEŞ

YENİDÜZEN’in önceki gün gündeme getirdiği  “Dokunuyor, dua ediyor, iyileştiriyor (!)” haberini, ihbar olarak değerlendiren Sağlık Bakanlığı, konun araştırılması için çalışma başlattı.

YENİDÜZEN’e açıklama yapan Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, YENİDÜZEN’in haberini ihbar olarak değerlendirip, gerekli işlemlerin yapılması için bakanlık müsteşarı ve müdürlere yetki verildiğini ve gerekenin yapılacağını açıkladı.

Dini kullanarak “dokunma ve dua” yöntemiyle hasta insanları iyileştirdiklerini iddia eden Nijeryalı  Moses Abimiku Bitrus ve arkadaşları hakkında Sağlık Bakanlığı harekete geçti.

YENİDÜZEN’in önceki gün gündeme getirdiği  “Dokunuyor, dua ediyor, iyileştiriyor (!)” haberini, ihbar olarak değerlendiren Sağlık Bakanlığı, konun araştırılması için çalışma başlattı.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu YENİDÜZEN’e açıklama yaparak, konunun araştırılması ve adı geçen şahıslarla görüşülmesi için Bakanlık Müsteşarı ve müdürlerle görüşüp, direktif verildiğini  dile getirdi.

 

Sağlık Bakanlığı harekete geçti

Sosyal medyada  “Outreach Ministry” adı altında dini kullanarak hasta insanları iyileştirdiklerine dair tanıtım yaparak, fotoğraf yayınlayan Moses Abimiku Bitrus ve 5 arkadaşıyla ilgili araştırmalar başlatıldı. Sağlık Bakanlığı, “Outreach Ministry” isimli sayfa hakkında ve Nijerya uyruklu Moses Abimiku Bitrus ile ilgili YENİDÜZEN’den bilgi alarak, haberi ihbar olarak değerlendirdi.

Sağlık Bakanı Faiz Suzuoğlu, YENİDÜZEN’in dünkü haberini ihbar olarak değerlendirdiklerini belirterek, gerekli işlemlerin yapılması için harekete geçildiğini söyledi. Bakanlık müsteşarı ve müdürlerle toplantı yaparak, gerekli yetkilerin verildiğini aktaran Sucuoğlu, konunun üzerine gidileceğini ve gerekenin yapılacağını açıkladı.

 

Moses Abimiku Bitrus neler söylemişti?

Hatırlanacağı üzere  YENİDÜZEN, “Outreach Ministry” grubundan 22 yaşındaki Nijerya uyruklu Moses Abimiku Bitrus’a ulaşmış, yaptıkları uygulamayı gündeme getirmişti.

Bir üniversitede  Biyomedikal Mühendisliği okuyan Moses Abimiku Bitrus, “Hz. İsa adına hastalara dokunarak, dua ederiz ve iyileştiririz. Mesajımız, iyi haber vermektir. Para almıyoruz” diyerek insanları tedavi ettiklerini öne sürmüştü. Bitrus, ilginç iddialarda bulunmuştu: “Nisan ayında bir gün uyurken tanrı gözükerek, köyleri gezip dualarla hasta insanları iyileştirmem için mesaj gönderdi.  Ben ve 5 kişilik ekibimle birlikte gelişi güzel gezeriz ve hasta insanları dokunarak ve duayla iyileştiririz. Bugüne kadar 10’dan fazla insanı iyileştirdik. Hastayı iyileştirdikten sonra İsa’nın sevgisi ve gücü hakkında bilgi veririm ve bir daha hasta olmazlar. Ben de hiç hasta Her türlü hastalık için dua ederiz” dedi.

Bu haber toplam 3122 defa okunmuştur
İlgili Haberler