1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. 'REHBERİMİZ YASALAR OLACAK, SUÇLULAR YARGILANACAK!'
REHBERİMİZ YASALAR OLACAK, SUÇLULAR YARGILANACAK!

'REHBERİMİZ YASALAR OLACAK, SUÇLULAR YARGILANACAK!'

CTP-BG LTB Başkan adayı Kadri Fellahoğlu sivil toplum örgütlerine başlattığı ziyaretlerine bugün de devam etti.

A+A-

 

CTP-BG Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı Kadri Fellahoğlu sivil toplum örgütlerine başlattığı ziyaretlerine bugün de devam etti. Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS)’ı ziyaret eden Fellahoğlu, gördüğü destekten duyduğu memnuniyet için teşekkür ederek başladığı konuşmasında göreve geldiğinde rehberinin yasalar olacağını ve yasadışı alınan tüm kararların altında imzası olanları yargıya havale edeceğini söyledi.

FELLAHOĞLU: LTB ÜLKE GİBİ TARİHİNİN EN KÖTÜ YÖNETİMİNİ YAŞADI  

Lefkoşa’yı yeniden yaratmak için yola çıktıklarını belirten CTP-BG LTB Başkan adayı Kadri Fellahoğlu, halkın ve Lefkoşa’nın zorda olduğunu kaydetti. Üstleneceği görevin çok büyük bir görev olduğunun farkında olduğunu söyleyen Fellahoğlu, “Hala daha çalışanlar maaşlarını ve sosyal yatırımlarını alamamakta, halk beklediği hizmete kavuşamamaktadır. Umudu ve güzellikleri yeniden tesis edeceğiz. Ülke gibi LTB de tarihinin en kötü yönetimini yaşıyor. Lefkoşa’nın kaderi bu değil. Lefkoşa’yı hak ettiği yere getirmek için çok çalışacağız” dedi.

“YASALARA HERKES UYACAK”

Lefkoşa halkının Lefkoşa’yı bugünlere getiren partileri ve kişileri asla affetmeyeceğini, asla unutmayacağını belirten Fellahoğlu, halkın oyunu da ona göre kullanacağını söyledi. “Halkımıza, sendikalarımıza ve sivil toplum örgütlerimize inanıyoruz. Elbirliği ile halledeceğiz. Lefkoşa bizim evimizdir ve evimize hep birlikte sahip çıkacağız” diyen Fellahoğlu, dayanışma içinde sorunları ele alarak Lefkoşa’yı bu zor durumdan çıkaracağını söyledi. Temel referansının yasalar olacağını ifade eden Fellahoğlu, “Yasalar ne öngörürse rehberimiz o olacak. Yasalara herkes uyacak. Hiçbir şey iki dudak arasında olmayacak. En üst makamdan en alta kadar herkes uyacak” dedi.  

KAPTAN: YASADIŞILIĞIN HESABINI KADRİ BEY SORACAK!

Ziyarette konuşan KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ise temiz bir Lefkoşa’yı sadece sokakları temiz bir Lefkoşa olarak düşlemediklerini, temiz Lefkoşa’yı yasalara uygun yönetilen ve halkın ödediği her kuruşun karşılığında hizmet aldığı bir yer olarak gördüklerini belirtti. Kaptan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bir takım iddialar var ki hak etmeden işe girenler, işe gitmeden maaş alanlar, Yerel Yönetimler Yasası’na uygun olmadan borçlanmaların olduğudur. Bunların altında imzası olanların yargıya sevk edilmesi, yargılanması ve bizi bu hale düşürerek yasasız borçlanma yaparak LTB’nin ipotek altına alınmasında kimin ne sorumluluğu varsa yargı önünde hesap verebilir ortamın sağlanması gerekir. Bunu yapmadığınız takdirde her türlü eylemi yapacağız, hesabını soracağız. Biz bu gücü Kadri Bey’de görüyoruz. Soracağınız her hesapta, tıkanacağınız her noktalarda örgüt olarak yanınızda yer alacağız. Hiçbir şeyi hasıraltı etmeyin hesabını sorun sonuna kadar yanınızdayız.”

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1820 defa okunmuştur