1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Pile’de yaşanan olaylar, Akdeniz Parlamenterler Asamblesi'nin gündeminde
Pile’de yaşanan olaylar, Akdeniz Parlamenterler Asamblesi'nin gündeminde

Pile’de yaşanan olaylar, Akdeniz Parlamenterler Asamblesi'nin gündeminde

Pile’de yaşanan olaylar konusunun, APA bir sonraki genel kurulunda ve Kıbrıs Rum delegasyonunun talebi üzerine APA yetkililerinin BM Genel Kurulu çerçevesinde yapacağı görüşmelerde tartışmaya açılacağı haber verildi.

A+A-

Pile’de yaşanan olaylar konusunun, Akdeniz Parlamenterler Asamblesinin (APA) bir sonraki genel kurulunda ve Kıbrıs Rum delegasyonunun talebi üzerine APA yetkililerinin BM Genel Kurulu çerçevesinde yapacağı görüşmelerde tartışmaya açılacağı haber verildi.

Haravgi gazetesi, Kıbrıs Cumhuriyeti Meclisi’nden yapılan açıklamaya dayanarak, Akdeniz Parlamenterler Asamblesindeki Kıbrıslı Rum heyetin başkanı ve üyesi olan milletvekilleri Andreas Pasiurtidis ile Rita Theodoru Superman’ın geçen pazartesi akşamı Amman’da APA başkanlığının genişletilmiş toplantısına katıldığını yazdı.

APA Başkanı Enaam Mayara’nın kararı üzerine toplantının gündemine kısa süre önce Pile’de yaşanan olaylar sebebiyle Kıbrıs’taki durumla ilgili bir tartışmanın da alındığını yazan gazete, Kıbrıslı Rum milletvekillerinin yaşanan olayların, Kıbrıs’ta 1974 yılında yaşananlardan bu yana ara bölgedeki statükonun en ciddi ihlalini teşkil ettiği iddiasında bulunduklarını aktardı.

Gazeteye göre, Kıbrıslı Rum milletvekilleri, BM Barış Gücü mensupları aleyhinde ileri sürülen organize tehdit ve şiddet içeren eylemlerin uluslararası hukuk temelinde suç olduğunu ve BM’nin tüm ilgili kararlarına aykırı olduğunu öne sürdü.

Alithia gazetesi ise, Kıbrıslı Rum Meclis Başkanı Annita Dimitriyu’nun Pile konusuyla ilgili çok sayıda devletin parlamento başkanlarının yanı sıra çok sayıda parlamento örgütlerine mektup göndermesinin ardından APA Başkanı Enaam Mayara’nın toplantı gündemine Pile konusunu aldığını belirtti.

Gazeteye göre, Kıbrıslı Rum milletvekilleri, APA başkanının Kıbrıs Cumhuriyeti Meclis başkanının girişimine hemen tepki vermesinin, Akdeniz Parlamenterler Asamblesinin Kıbrıs’taki durumla sürekli ilgi göstermesinin kanıtı olduğuna işaret etti.

Bu haber toplam 1077 defa okunmuştur
Etiketler : , ,