1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Personel soyunma dolabı alacakların bilmesi gerekenler
Personel soyunma dolabı alacakların bilmesi gerekenler

Personel soyunma dolabı alacakların bilmesi gerekenler

Ahşap ve metal soyunma dolabı modelleri arasında tercih edilirken kriterlerin neler olması gerektiği ve dolaplarda nelere dikkat edilmesi gerektiğini bu yazımızda sizlere detayları ile anlattık.

A+A-

 

YENİDÜZEN ADVERTORIAL

Ahşap ve metal soyunma dolabı modelleri arasında tercih edilirken kriterlerin neler olması gerektiği ve dolaplarda nelere dikkat edilmesi gerektiğini bu yazımızda sizlere detayları ile anlattık.

 

Personel soyunma dolabı, genellikle çalışan sayısının fazla olduğu yerlerde görmeniz mümkündür. Oteller, havalimanları, spor salonları, fabrikalar ve okullar kullanım alanlarına örnek olarak gösterilebilir.
Soyunma dolapları uzun süre iş yerinde kalan çalışanların eşya ve kıyafetlerini güvenli bir şekilde muhafaza edebilmesi için önem teşkil etmektedir ve iş güvenliği yönetmeliğinde de bir iş yerinde bulundurulması gerekli olan demirbaş eşyalar arasındadır ayrıca soyunma dolabının bulundurulması gereken alanlar dinlenme ve soyunma odaları olarak 2 kısımdan oluşmaktadır.
Piyasadaki elbise dolaplarını tam ve yarım boy ile z model olarak 3’e ayırabiliriz.  Bunlar kendi aralarında ise tam boyda 1, 2 ve 3’lü olarak yarım boyda ise 2, 4 ve 6’lı olarak sınıflandırılır. Ayrıca ham madde olarak demir, çelik ve ahşap kullanılmaktadır fakat demir dolaplar daha sık tercih edilir. Görselliğin ön planda olduğu iş yerlerinde ise ahşaptan yapılmış şık dolaplara rastlamak mümkündür.


 Peki, iş yeriniz için en uygun dolap hangisi?
Dolap almayı düşünüyorsanız öncelikle kullanım amacı ve iş sektörüne göre tercih yapmak önemlidir. Örneğin spor salonlarında tam, yarım ya da z modeller kullanırken, vardiya düzenine sahip olan fabrika, AVM ve spa gibi işletmelerde de kilit veya şifre içeren dolaplar kullanılır.
Gıda sektöründe çalışanların dolap içinin gözükmesi hijyen açısından önemlidir çünkü kıyafet ya da dolap içinde bulundurulan herhangi bir yiyecek giysilerde bakteri oluşumuna sebebiyet verebilir bu da üretim aşamasında sıkıntılara neden olabileceği için tehlikelidir. Son olarak da inşaatlarda sıklıkla tam boy dolaplar kullanılmaktadır.
Metal soyunma dolabı modellerinde diğer bir soru işareti ise fiyat konusundadır. Metal dolap fiyatlarında belirleyici birden fazla etken vardır. İlk olarak dolaptaki raf miktarının fazla ya da az olması Daha sonra dolaptaki çelik ya demirin kalınlığı maliyeti etkilemektedir.
 Son olarak ise eğer dolapta kilit kullanılacaksa şifreli, asma ya da standart kilitten herhangi biri seçilebilir. Aralarında en uygun fiyatlısı tabi ki asma kilittir fakat güvenlik açısından risklidir. Güvenli ve kolay kullanıma sahip olan şifreli kilitler ise diğerlerine göre daha pahalıdır.

Bu haber toplam 2446 defa okunmuştur