1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. PAŞAKÖY YEREL SEÇİME DOĞRU
PAŞAKÖY YEREL SEÇİME DOĞRU

PAŞAKÖY YEREL SEÇİME DOĞRU

Paşaköy Belediye Başkanı ve UBP belediye başkan adayı Habil Tülücü, seçime az bir süre kaldığını, sandıktan kimin çıkacağını halkın belirleyeceğini söyleyerek, “biz halkın huzuruna çıkıyoruz, imtihan veriyoruz. Eğer halkımıza hizmet verdiysek, takdir edip

A+A-

Paşaköy Belediye Başkanı ve UBP belediye başkan adayı Habil Tülücü:

“Sandıktan kimin çıkacağını halk belirleyecek. Biz halkın huzuruna çıkıyoruz, imtihan veriyoruz. Eğer halkımıza hizmet verdiysek, takdir edip bizi seçecekler”

Ayşe GÜLER

Paşaköy Belediye Başkanı ve UBP belediye başkan adayı Habil Tülücü, seçime az bir süre kaldığını, sandıktan kimin çıkacağını halkın belirleyeceğini söyleyerek, “biz halkın huzuruna çıkıyoruz, imtihan veriyoruz. Eğer halkımıza hizmet verdiysek, takdir edip bizi seçecekler” dedi.
Yeniden aday olması yönünde partiden ve vatandaşlardan ciddi destek aldığını belirten Tülücü, halktan gelen talebi geri çevirmemek için aday olduğunu kaydetti.
Tülücü, halkın vereceği karara saygılı olduğunu dile getirerek, bölgeye yapılan yatırımların göz önünde bulunduğunu söyledi.
Tülücü, bölgeye son 4 yıl içerisinde 6-7 milyon TL’lik yatırım yapıldığını söyledi.

36 personel…
Belediyede kendisiyle birlikte 36 personelin görev yaptığını dile getiren Tülücü, göreve geldiğinde bu rakamın 30 olduğunu söyledi.
Tülücü, belediye başkanı seçildiği dönemde bölge nüfusunun bin 700 olduğunu, bu oranın şu anda 3 bin 561 olduğunu açıkladı.

“Kıb-Tek’e 120 bin TL borç…”
“Görevi devraldığımda belediyenin 600 bin TL’nin üzerinde borcu bulunuyordu. Hepsini yapılandırdık. Görev süresince bulunduğunu hatırlatarak, “4 emekli verdik. Geriye dönük yatırımlarını yaptık, tazminatlarını ödedik” dedi.
Tülücü, belediye çalışanlarının yatırımlarının 2 ay eksik olduğunu dile getirerek, geçmişe dair borçların taksitlendirildiğini, ödemelerin düzenli bir şekilde yapıldığını aktardı.
Belediyenin Kıb-Tek’e 120 bin TL borcunun bulunduğunu ifade eden Tülücü, söz konusu borcun yapılandırılarak, taksitlendirildiğini dile getirdi.
Tülücü, belediyenin banka borcunun bulunmadığını da belirtti.

“Vatandaşlardan 1 milyon TL alacağımız var”
Tülücü, vatandaşların belediyeye 1 milyon TL’nin üzerinde borcunun bulunduğunu kaydederek, tahsilat yapılamadığını dile getirdi.
Aylık 20 bin TL ile 30 bin TL arasında tahsilat yapıldığını söyleyen Tülücü, göreve geldiğinde bu rakamın çok aşağılarda olduğunu belirtti.
Tülücü, belediyenin devletten KDV alacağının bulunduğunu savunarak, “Vergi borcumuz olmasına rağmen, bizimde devletten KDV alacağımız bulunuyor. Vergi borcumuzla ile mahsuplaşmamız gerekiyor. Alacaklı çıkabiliriz” dedi.

“Devlet katkısı, personel giderlerini karşılıyor”
Devletin, belediyeye yaptığı katkının ‘yetersiz’ olduğunu savunan Tülücü, katkı payının yüzde 8’den yüzde 10’a yükselmesi gerektiğini vurguladı.
Tülücü, belediyenin 152 bin TL devlet katkısı aldığını ancak kesintilerle birlikte ellerine 147 bin TL geçtiğini söyledi.
Alınan devlet katkısı ile sadece personel giderlerinin karşılandığını ifade eden Tülücü, “yatırım yapmaya para kalmıyor” dedi.
Tülücü, belediyenin öz kaynak gelirinin olmadığını dile getirerek, gelirlerin artırılması gerektiğini kaydetti.
Devlet katkısı verilirken, kırsal kesim belediyelerinin ayrı bir statüye koyulması gerektiğini vurgulayan Tülücü, söz konusu durum nedeniyle ciddi mali sıkıntıların yaşandığını dile getirdi.

“4 bin 400 adet pavlovya fidanı ekildi”
Tülücü, 4 bin 400 adet pavlovya(çin kavağı) fidanı ektiklerini dile getirerek, bölgeye elektrik ve su hattının döşendiğini söyledi.
Pavlovyanın çok hızlı büyüyen bir ağaç olduğunu belirten Tülücü şöyle konuştu: “ bu ağaç türü 6 yılda kesime geliyor. 1,5 sene önce ektik. 4 yıl sonra söz konusu ağaç türü ile belediyenin ekonomik sıkıntısı da ortadan kalkacak” dedi.

“Yürüyüş ve bisiklet yolu yapılacak”
Yeni dönemde bölgeye yürüyüş ve bisiklet yolu kazandırmayı hedeflediklerini aktaran Tülücü, 200’e yakın ağaç dikildiğini söyledi.
Tülücü, köydeki köy kadın kursunun geliştirileceğini de ifade etti.
Köy içerisindeki çocuk parklarının hor kullanıldığını dile getiren Tülücü, parktaki aletlerin yenileceğini söyledi.
Tülücü, halı sahanın da yenileneceğini ifade ederek, yeni dönemde kapalı spor salonu yapılmasının hedeflendiğini aktardı.

Ulukışla’daki projeler…
Tülücü, belediyenin Paşaköy olmak üzere Ulukışla, Kurudere ve Aslanköy’e hizmet verdiğini söyledi.
Ulukışla’da 2 etap asfaltlama çalışması yapıldığını belirten Tülücü, bölgede birkaç mahalle dışında çalışmaların tamamlandığını, geriye kalan noktaların ise seçim sonrasında asfaltlanacağını kaydetti.
Tülücü, çalışmaların TC Yardım Heyeti katkıları ile hayata geçtiğini dile getirerek, 30 bin TL’ye mal olan yağmur suyu drenaj projesini de hayata geçirdiklerini belirtti.
Yeniden belediye başkanı seçilmesi halinde bölgeye sosyal yaşam alanı kazandıracaklarını açıklayan Tülücü, çalışma ile ilgili projenin hazır olduğunu ve 250 bin TL’ye mal olacağını dile getirdi.
Tülücü, bölgede su sıkıntısı yaşandığını ve su deposunun yetersiz kaldığını ifade ederek, yeni dönemde yeni bir su deposunu faaliyete geçireceklerini kaydetti.

Aslanköy’deki yatırımları…
Aslanköy’de 2 etap asfalt çalışması yapıldığından bahseden Tülücü, bölgedeki eski tuğla fabrikasının 100 kişilik ahşap restorana dönüştürüldüğünü ifade etti.
Tülücü, turizm amaçlı ve vatandaşlara iş imkanı yaratabilmek adına restoranın bölgeye kazandırdıklarını söyledi.
Ulukışla’da faaliyete geçmesi planlanan sosyal yaşam alanını Aslanköy’de de hayata geçirmeyi planladıklarını dile getiren Tülücü, projelerin belediyenin öz kaynakları tarafından karşılanacağını aktardı.

“150 tonluk depo yapıldı”
Tülücü, Paşakent ile birlikte Kurudere köyüne hizmet verdiklerini söyledi.
Kurudere’deki ağılları köy içerisinde olduğunu, merkezi hükümet ve kaymakamlığın uğraşları sonrasında yerin köy dışına taşıma çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Tülücü, Paşakent’teki apartmanlara tankerlerle su taşındığını şu anda bölgeye 150 tonluk depo yapıldığını aktardı.
Tülücü, Kurudere ve Paşakent bölgesine de sosyal yaşam alanı yapmayı hedeflediklerini dile getirerek, inşaatı yarım kalan halı sahayı da tamamlamayı istediklerini belirtti.
Kurudere’de okul olmasına rağmen şu anda kahvehane olarak çalıştırılan yerin yeni dönemde söz konusu alana kreş yapılmasını hedeflediklerini açıkladı.

Çok amaçlı eğitim merkezi…
Görev sürecince Paşaköy’e çok amaçlı eğitim merkezi kazandırdıklarını dile getiren Tülücü, merkezin bölgedeki her türlü ihtiyaca cevap vereceğini ifade etti.
Tülücü, atıl durumdaki binanın çok amaçlı eğitim merkezine dönüştürüldüğünü söyleyerek, yeni dönemde kapalı spor salonu açmayı hedeflediklerini dile getirdi.
“Aletlerini aldık, ambarda duruyor. Yeni dönemde açılışı yapılacak” diyen Tülücü, proje maliyetinin 510 bin TL olduğunu aktardı.
Tülücü, Paşaköy Osmanlı Camii duvarının çevrildiğini ve koruma altına alındığını söyleyerek, ileriki dönemde TC Yardım Heyeti katkıları ile caminin restore edileceğini kaydetti.

Bu haber toplam 2646 defa okunmuştur
Etiketler : ,