1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Özgürgün Anayasa Paketi'ni yorumladı
Özgürgün Anayasa Paketini yorumladı

Özgürgün Anayasa Paketi'ni yorumladı

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, “Polisin sivil otoriteye bağlanmasına değil, siyasileştirilmesine karşıyız” dedi.

A+A-

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Güvenlik Kuvvetleri’nin ülkenin en temiz ve en güçlü yapısı olduğunu söyleyerek, “Polisin sivil otoriteye bağlanmasına değil, siyasileştirilmesine karşıyız” dedi.
Özgürgün, katıldığı bir televizyon programında gündemdeki konuları değerlendirirken yaptığı konuşmada, UBP’nin görüşmeler sonrası varılacak, eşitlik temelindeki bir çözüme “Evet” demeye hazır olduğunu belirtti.
Özgürgün şöyle devam etti: “Rum tarafının, Türk halkını azınlık görme düşüncesini terk etmesi halinde, çözümün önü açılır. Ancak, müzakere masasına böylesi bir yaklaşımın taşındığına halen tanık olmadık. O nedenledir ki, çözüm umudu dağıtmaya, halkımızı yanıltamaya çalışanları sürekli uyarmaktayım.” Anayasa değişikliği girişiminin, “hükümetin, seçim öncesi halkın karşısına vaatlerini yerine getirdiğini söyleyebilme adına yapılan popülist bir yaklaşım” olduğunu savunan Özgürgün, “ Halkla paylaşılmayan, yeterince tartışılmayan Anayasa değişikliğine parti olarak ‘evet’ dememiz mümkün değildir” dedi.

Bu haber toplam 1714 defa okunmuştur
Etiketler : ,