1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Özersay’dan Hükümet’e: “Maliye'yi geriye dönük 100 Milyonu aşkın hayat pahalılığını ödemek zorunda bıraktınız”
Özersay’dan Hükümet’e: “Maliye'yi geriye dönük 100 Milyonu aşkın hayat pahalılığını ödemek zorunda bıraktınız”

Özersay’dan Hükümet’e: “Maliye'yi geriye dönük 100 Milyonu aşkın hayat pahalılığını ödemek zorunda bıraktınız”

Ekonomi Bakanı Erhan Arıklı’ya seslenen Özersay, “Kaybettiniz Erhan bey, hukuku dikkate almadınız, mahkemede kaybettiniz” dedi.

A+A-

Anayasa Mahkemesi’nin Bakanlar Kurulu’nun hayat pahalılığı durdurulması ile ilgili aldığı “yasa gücünde kararnameyi” durdurma kararına işaret eden HP Genel Başkanı Kudret Özersay, Maliye’nin çok zor durumda kaldığını anlattı.

Ekonomi Bakanı Erhan Arıklı’ya seslenen Özersay, “Kaybettiniz Erhan bey, hukuku dikkate almadınız, mahkemede kaybettiniz” dedi. “Hukuk içinde, doğru istişareler içinde olsaydınız, tasarrufa kendinizden başlamamış olsaydınız, bu konu buraya gelmeyecekti” dedi.

Özersay, bu durumdan dolayı Maliye Bakanı’nın zorda kalacağını anlattı.

“Geriye dönük 100 Milyonu aşkın hayat pahalılığını ödemek zorunda kaldı. Kendisi de sıkıntı yaşayacağının farkında” diyen Özersay, bu durumdan memnun olmadıklarını anlattı. “Keşke bugün bu noktaya gelmemiş olsaydık. Yüzünüze gözünüze bulaştırdığınız bir konu oldu. Biz de hatalar yaptık ama bunun ülkeye dönüşü çok zor olacak. Keşke doğru yapılsaydı” dedi. Özersay, konuşmasının başında Çavuşoğlu’nun ‘birçok alanda yapılan çalışmaların taktir edilmesi’ istemini de eleştirdi.

“Sanayi arsalarının iptali konusu yatırım yapmak isteyen gençleri zora sokuyor”

Sanayi arsalarının iptali konusuna da değinen Özersay, genç yaşta yatırım yapmak isteyen ve yapamayan birçok kişinin isyan ettiğini belirtti, konuyla ilgili detaylı açıklama yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Vakıflarda sorumluların kim olduğuna dair yetki karmaşası olduğunu anlatan Özersay, camilerin elektrik borcunda yaşanan gelişmelerin hangisinin doğru hangisinin yanlış olduğunu sordu…

“Hükümetin gailesi makamını mevkisini korumak”

“Battık batıyoruz, para yoktur derken istihdamlar devam ederse bunlar incelenmelidir.” diyen Özersay, Maliye Bakanı Oğuz’a seslenerek, hükümetin bozulmasına varan siyasi krizin de yaşandığı üniversite arazisi kiralanması konusunda soru yöneltti, söz konusu arazilerin son durumun ne olduğu sordu. Özersay, “Hükümetin gailesi makamını mevkisini korumak (bazı birkaç vekil hariç), kurultayı kazanmak, toplumsal bir gaile yok” dedi.

 

Bu haber toplam 1994 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler