1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Özel yetenek sınav kayıtları başladı
Özel yetenek sınav kayıtları başladı

Özel yetenek sınav kayıtları başladı

YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümüne 2017-2018 eğitim öğretim yılı için özel yetenek sınav kayıtları başladı.

A+A-


Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümüne 2017-2018 eğitim öğretim yılı için özel yetenek sınav kayıtları başladı.

YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, yetenek sınavı; 29-30 Haziran, saat 10:00’da YDÜ Eğitim Sarayı Giriş Katı, Müzik Öğretmenliği Koro-Orkestra Sınıfı’nda gerçekleşecek.

Yetenek sınavına yurtdışında bulunan T.C yurttaşı adaylar, bulundukları illerdeki YDÜ temsilcilikleri ( http://aday.neu.edu.tr/turkiye-kayit-burolari/ ); KKTC yurttaşı adaylar ise YDÜ Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı’na, (0392) 223 64 64 numaralı telefondan ön kayıt yaptırabilecek. (Ön kayıt ücretsizdir).

Yetenek sınavına Haziran ayında giremeyecek adaylar için ayrıca Eylül ayı başında sınav yapılacak.

Türkiye’nin çeşitli illerinde yapılacak olan özel yetenek sınav yer ve tarihleri internet sitesi üzerinden duyurulacak. 

Detaylı bilgi için, ertem.nalbantoglu@neu.edu.tr adresine e-posta veya (0392) 223 6464 – 168 numaralı telefondan bölüme ulaşabilecek.

ÖZEL YETENEK SINAV KAYDI İÇİN GEREKLİ KOŞUL VE BELGELER

T.C yurttaşı adayların özel yetenek sınavına kayıt yaptırabilmeleri için, 2017 YGS sınav puanlarından en az biri 150 puan ve üzeride olacak. 2017 YGS sınav sonuç belgesinin aslı ve bir fotokopisi, KKTC yurttaşı adayların ise YDÜ’nün yapmış olduğu sınavda başarılı olmaları gerekecek. Bununla birlikte 4.5 x 6 cm boyutunda, yeni çekilmiş 2 adet fotoğraf yeterli olacak.

 

Bu haber toplam 2453 defa okunmuştur
Etiketler : , ,