1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Örgütler Mülteci Hakları için toplandı
Örgütler Mülteci Hakları için toplandı

Örgütler Mülteci Hakları için toplandı

Mülteci Hakları Derneği,sığınma hakkının korunmasının Kıbrıs'ın kuzeyinde geldiği noktanın irdelendiği ve bunun ileriye taşınabilmesi için neler yapılabileceğinin gündeme alındığı bir yuvarlak masa toplantısı düzenledi.

A+A-

Mülteci Hakları Derneği, yaklaşan Dünya Mülteciler Günü vesilesiyle sığınma hakkının korunmasının Kıbrıs'ın kuzeyinde geldiği noktanın irdelendiği ve bunun ileriye taşınabilmesi için neler yapılabileceğinin gündeme alındığı bir yuvarlak masa toplantısı düzenledi.
Çeşitli sivil toplum örgütlerinin ve BMMYK Kıbrıs Temsilcisi Sayın Damtew Dessalegne'nin katılımıyla 13 Haziran Cuma günü gerçekleşen toplantıda, Kıbrıs’ın kuzeyinde gerekli yasal ve idari düzenlemelerin ivedilikle yapılması gerekliliğinin üzerinde durulurken, barınma hakkı gibi sosyal konuların da çözülmesinin aciliyeti ve çeşitli seçenekler konuşuldu.
Dessalegne yaptığı konuşmada, mültecilerin savaştan, tecavüzden, insanca yaşama koşullarının tükendiği yerlerden kaçtıklarını belirtirken, bu insanların canlarını kurtarmak için geldikleri yerlerde hapsedilmelerinin ve yine hak ihlallerine maruz kalmalarının vahimiyetine dikkat çekti; bu ihlallerin giderilmesi için de sendikaların, sivil toplum örgütlerinin,  sağlık çalışanlarının, öğretmenlerin sorumluluğunun büyük olduğunun altını çizdi. 
Mülteci haklarının korunması kapsamında bir araya gelen örgütler, işbirliğinin daha da gelişebilmesi için daha sık toplanma kararı aldı.(YD)

Bu haber toplam 1781 defa okunmuştur