1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ölümlü kaza yargıda: 3 gün tutukluluk
Ölümlü kaza yargıda: 3 gün tutukluluk

Ölümlü kaza yargıda: 3 gün tutukluluk

Lefkoşa’da Kaymaklı’da dün akşam meydana gelen ve 1 kişinin öldüğü, 4 kişinin ise yaralandığı trafik kazasında alkollü ve ehliyetsiz araç sürücüsü Mehmet Behai Pınardan mahkemeye çıkarıldı.

A+A-

Derya ULUBATLI

Lefkoşa’da Kaymaklı’da dün akşam meydana gelen, 1 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin yaralandığı trafik kazasında alkollü ve ehliyetsiz araç sürücüsü Mehmet Behai Pınardan mahkemeye çıkarıldı, 3 gün tutukluluk kararı alındı.

Mahkemede şahadet veren polis memuru Mustafa Özkantürk, zanlı Mehmet Behai Pınardan’ın 147 mlgr alkollü, olduğunu ve 3 Eylül’de ehliyetine alkollü araç kullanmaktan el konulduğunu aktardı.

Polis memuru, Pınardan’ın kazadan sonra kimlik belirtmeden olay yerinden ayrılıp, kazadan 20 dakika sonra polis tarafından bulunup tespit edildiğini de ifade etti.

Tahkikatın yeni başladığını dile getiren Özkantürk, kazada yaralanan 2 yaşındaki Murat Ateş Şentürk ile 7 yaşındaki Öykü Su Şentürk’ün sağlık durumlarının ciddi olduğunu, Müzeyyen Demirbilek’in ise yoğun bakımda tedavi altında olduğunu kaydetti.

Mobese kayıtları incelenecek

Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ifade eden Özkantürk, mobese kayıtlarının inceleneceğini ve olayla ilgili ifadelerin alınacağını kaydetti.

Özkantürk, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı: “Bir şey söyleyemiyorum”

Yargıç ise mahkemede zanlı Pınardan’a hakkındaki suçlamalar hakkında söz hakkı tanıdı, zanlı “Bir şey söyleyemiyorum” dedi.

Yapılan beyanlar ve aktarılan olguların ardından Yargıç, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Kaza nasıl olmuştu?

Lefkoşa’da Küçükkaymaklı bölgesine meydana gelen trafik kazasında, 42 yaşındaki Ali Gökhan Demirbilek olay yerinde can verdi. Yine aynı araçta bulunun 2'si çocuk toplam 4 kişi yaralanmıştı.

Polis kazaya,  Nagehan Şentürk yönetimindeki aracın, yola çıktığı an, 143 mlgr alkollü olduğu tespit edilen Mehmet Behai Pınardan yönetimindeki araçla çarpışması sonucu meydana geldiğini açıklamıştı.

Nagehan Şentürk yönetimindeki araçta yolcu olarak bulunan Ali Gökhan Demirbilek, kaza sonucu hayatını kaybetmişti.

Aynı araçta bulunun 2’si çocuk toplam 4 kişi ise ise hastaneye kaldırılmıştı.

Mehmet Behai Pınardan ise 143 mlgr alkollü olduğu tespit edilerek, tutuklanmıştı.

 

Bu haber toplam 8232 defa okunmuştur