1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Olayla bağlantılı 26 çöp torbası mührü alınmış ilaç tespit edildi
Olayla bağlantılı 26 çöp torbası mührü alınmış ilaç tespit edildi

Olayla bağlantılı 26 çöp torbası mührü alınmış ilaç tespit edildi

Sahte reçete vurgunuyla ilgili tutuklanan eczacılar G.V.A.,S.S, ve İ.T, doktorlar G.E., N.P, ve M.A. bugün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Zanlılar hakkında soruşturma amaçlı 4 gün ek tutukluluk emri alındı.

A+A-

Serap ŞAHİN

Kamuoyunda infial yaratan, “sahte reçete” soruşturması derinleşti.

Polis, bugüne kadar Temmuz ve Ağustos ayına ait toplam 958 reçetenin incelenmesinin sürdüğünü söyledi, Lefke’de eski bir bina içerisinde mührü kırılmış 26 adet çöp torbası içerisinde ilaç bulunduğunu ve olayla bağlantısı olabileceğini açıkladı.

2018 yılından bugüne yazılan, Sosyal Sigortalar Dairesi’nin sistemindeki 160 bin reçetenin daha inceleneceğini aktaran polis, reçetelerdeki kişilerin isim, soy isim ve telefon numaralarının tek tek incelendiğini kaydetti.

Polis, olayla bağlantılı 50 ifade alındığını, 45’inin suça bağlayıcı nitelikte olduğunu da vurguladı.

“Sahte reçete vurgunuyla” ilgili tutuklanan eczacılar G.V.A.,S.S, İ.T, ve doktorlar G.E., N.P, ve M.A. dün yeniden mahkemeye çıkarılarak 4 gün tutukluluk alındı.

 

“Resmi evrak sahteleme”, “resmi evrak tedavüle sürme” ve “sahtekârlıkla para temini”…

Polis memuru Mehmet Mannaş, 13 Eylül’de Sosyal Sigortaların şikayeti üzerine tahkikatın başladığına işaret ederek, zanlıların “Resmi evrak sahteleme”, “Resmi evrak tedavüle sürme” ve “Sahtekârlıkla para temini” suçlarından methalder olduğunu belirtti.

Emare alınan elektronik cihazların incelenmesine henüz başlanmadığı da polis tarafından mahkemede aktarıldı.

 

Duruşma saatler sürdü…

Dünkü duruşma, saatler sürdü, 2 oturum yapıldı.

Dava öncesinde mahkemeye getirilen 6 zanlı, aileleri ve yakınları tarafından alkışlarla karşılandı.

Davada, zanlıların avukatları da hazır bulundu.

Savunma avukatları mahkemede dikkat çeken ifadeler paylaştı, “Toplumun gözbebeği doktor ve eczacıları toplumda itibarsızlaştırmayalım” denildi.

Sigorta sözleşmesine göre, doktorun hastayı görmeden reçete yazma yetkisi olduğunu savunan doktor M.A.’nın avukatı, 82 doktorun ve 221 eczanenin de sigorta reçetesi düzenlemeye yetkisi olduğunu söyledi.

 

“Doktor suçluysa, Sosyal Sigortalar Dairesi de suç işledi”

Zanlı M. A.’nın avukatı Emre Kadri ile zanlı G. E.’nin avukatı Boysan Boyra, pandemi döneminde doktorlara hastaları görmeden reçete yazma yetkisinin verildiğini, bu yönde sistem kurulduğunu ve bu sistemin devam ettiğini, bu nedenle hastayı görmeden reçete yazan doktorun suçsuz olduğunu, eğer suçluysa Sosyal Sigortası Dairesi’nin de suç işlediğini söyledi.

Boyra, Sosyal Sigortalar Dairesi Müdürü’nün de tutuklanması gerektiğini savundu.

 

Avukatlar itiraz etti…

Zanlı M.A’nın avukatı Emre Kadri ise çöpteki ilaçların önceki gece bulunduğunu, zanlıların geçen Perşembe gününden beri tutuklu olduğunu, bu nedenle o ilaçlarla ilgisinin olmadığını söyledi.

Zanlı İ. T.’nin avukatı Hasan Yücelen, G. V. A.’nın avukatı Kaya Muhtaroğlu ve N. P’nin avukatı Hüseyin İzveren de tutukluluk talebine itiraz etti.

 

“Olay kamuoyunda infial yarattı”

Avukatların savunmalarının ardından ifadelerin henüz tamamlanmadığında işaret eden tahkikat memuru Mehmet Mannaş, zanlıların serbest kalmaları halinde tahkikatın seyrini değiştirebilme ihtimalleri olduğuna vurgu yaparak 8 gün ek tutukluluk talep etti.
Savunma avukatları tutukluluk sürecine itiraz ederek teminata bağlanmalarını ve talep ettiler.

 

Oturuma 1 saat ara…

Savcı Senem Palabıyık, olayın kamuoyunda infial yarattığını vurguladı. Yargıç oturuma 1 saat ara vererek, kararı 14.30’da açıklayacağını söyledi.

Oturuma ara verildiği sürede zanlılar M.A ile İ.T YENİDÜZEN muhabirine; “3-5 kişinin kurban edilmesine izin vermeyin bu olayın gerçek yüzünü yazın” dedi, “İnsanların ilaç alması için sadece reçete yazdık” değerlendirmesinde bulundu.

 

4 gün tutukluluk

Verilen aranın ardından Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, devam eden bir soruşturma olduğunu ancak talep edilen sürenin uzun olduğunu ifade ederek, zanlılar hakkında 4 gün ek tutukluluk emri verdi.

Bu haber toplam 7936 defa okunmuştur
YENİDÜZEN Muhabir
Etiketler :