Okuyorum

Okuyorum

Okuyorum

A+A-


Yurdagül Akcansoy

Bu hafta okullar açılıyor… Bu yüzden minik okurlar, okumayı öğrenecek olanlar için bir seçki hazırladım. İnsanın hayatındaki en önemli dönüm noktalarından biridir okumayı öğrenmek. Bu süreçte minik okurların bol bol kitap okuması gerekir. Tabii biz büyüklerin de okuyarak onlara örnek olması... Okumalarınız bol olsun…
Yeni Çıkanlar


Midas’ın Peşinde
Kafadar Kuzenler Yassıhöyük’te
Koray Avcı Çakman, Kırmızı Kedi Yayınevi

Polisiye hayranı Eren, fotoğraf meraklısı ikizi İrem ve kuzenlerinin okuduğu okula, alışık olmadıkları yeni bir öğretmen gelir.
Bir sabah Ayşen Öğretmen'in kitabından bir kâğıt düşer ve meraklı Eren de bu kâğıttaki Midas heykeli resminden çok etkilenir. Yarıyıl tatilindeki okul gezisinde Yassıhöyük'teki eskiçağ kalıntılarına ve Ankara'daki Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ne gidileceğini ve bu heykeli de göreceğini öğrenince çok heyecanlanan Eren planını yapar. Elbette bu planda ona, kardeşi İrem ve kuzenleri de eşlik edecektir.


Dünyayı Öğreniyorum-Arkadaşım Postacı
Ralf Butschkow, İş Bankası Kültür Yayınları

Postacılık tarih kadar eski bir meslektir. Eski çağlarda mesajlar
kervanlarla iletilir ya da atlı postacılar tarafından taşınırdı. Zaman
içinde posta sistemleri kuruldu ve insanlar rahatlıkla birbirlerine mektup ve paket yollamaya başladılar. Günümüzde posta sistemlerinde birçok iş, gelişmiş makineler ve bilgisayarlarla yapılıyor; ancak yine de mektuplarımızı ve paketlerimizi evlerimize postacılar getiriyor.


Konuşan Ayçiçekleri
Tevfik Taş, Evrensel Basım Yayın

Gezmeyi kim sevmez ki!
İşte, Leonardo da Vinci'nin Gizemli Mona Lisa'sı, Velázguez'ın Tablodaki Prensesiyle buluştuktan sonra sıra Vincent Van Gogh'un Konuşan Ayçiçekleri'ne geldi. Sırada Dünyanın En ilginç Yüzleri var. İlginç Ailenin Bilgiç Köpeği'yle yolculuk devam edecek.

Gizemli Miço
Beatrice Masini, Can Yayınları

Sıra dışı Miço...
Bir oğlan çocuğu, Doğu'ya yaptığı bir yolculuk sırasında kaybolan babasını aramak üzere bir gemiye biner. Geminin kaptanı Efendi Dandolo, böyle bir miçoyu ömründe görmemiştir. Şaşırmakta haklıdır kaptan, üstelik yakında şaşıracağı daha
çok şey çıkacaktır ortaya…


Yolun Başındakiler
Cemil Kavukçu, Günışığı Kitaplığı

İkokulu bitirmenin heyecanı hepsini sarmıştı. Artık siyah önlük yoktu, haylazlık yüzünden zil çalana kadar kapı arkasında tek ayak üstünde beklemek yoktu. İsmet, ortaokula başlayacağı için gururlu ama kaygılıydı. Yeni okulunda, öğretmenler tek bir bakışla herkesi tir tir titretirken, bu yıldırmalara pabuç bırakmayan bir grup öğrenciyle tanıştı: İbretlikler. Bir yandan da, Hatice'ye beslediği duygularla ne yapacağını bilemeyen İsmet, İbretlikler'e özenir gibiydi...


Tepemde Eşekarısı Gibi Vızıldayıp Durma
Yalvaç Ural, Yapı Kredi Yayınları

“Yalvaç Ural'dan meraklı mı meraklı, renkli mi renkli bir sokak ansiklopedisi, bir okul dışı bilgi merkezi!
Av mıyız, avcı mıyız? Kaçın! "Reyting" canavarı geliyor. Görememek yazmaya ve okumaya engel değil! Yaşasın Braille Alfabesi!
Bu değil, bu da değil, bu hiç değil! Bırak kendi kitabımı kendim seçeyim! Dünya biter yalan bitmez!”

 

Pikolo ile Felsefe Öğreniyorum 
Michel Piquemal, Thomas Baas, ODTÜ Geliştirme Vakfı Yayınları

Pikolo, kedisi Bergamot ile konuşarak iletişim kurmak istiyor, fakat kedisinin konuşamadığının farkına varıyor. Kediler niçin bizim gibi sözcükler kullanamazlar? Nasıl iletişim kurarlar? Biz insanlar, dilimizi nasıl kullanırız.
Günlük yaşamımız küçük, gülümsetici öykülerle doludur. Bu öykülerde doğru bir bakış bizi felsefi sorulara götürebilir. Kitabın ikinci kısmındaki Pikolo'nun Felsefe Atölyesi'nde, kitap boyunca yer alan düşünme eylemi çeşitli oyun ve etkinliklerle devam ettiriliyor.


Yaşasın Ç Harfi Kardeşliği
Behiç Ak, Günışığı Kitaplığı

“Okul ödevine gerekli olunca, arayıp tarasa da nüfus kâğıdını bulamaz Ali; yenisi için başvurulur. Böylece şaşırtıcı bir gerçek ortaya çıkar: Ali’nin soyadı kayıtlarda, sonuna Ç eklenip “Hoşgörüç” olarak yanlış yazılmıştır. Babası öfkeli, Ali’yse Ç harfinden pek memnundur. Tek bir harf, bambaşka biri yapacaktır onu ve işte sosyal paylaşım sitesinde de, okulda da “Bay Ç” olarak tanınmıştır bile. Ancak, her şeyin tüketilip çöpe atıldığı bir dünyada, Ali Hoşgörüç nasıl direnecektir?”

Kitap Dünyası

Türk edebiyatının usta kalemi Yaşar Kemal’e Ermenistan Kültür Bakanlığı’nın Krikor Naregatsi Nişanı verildi.

Büyük usta Yaşar Kemal’in Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanan “Tek Kanatlı Bir Kuş” kitabı, toplumda bulaşıcı bir hastalık gibi yayılan korkunun destansı bir romanı olarak okurlarıyla buluşuyor.

Sel Yayıncılık, İtalyan ressam, mimar ve yazar Giorgio Vasari’nin Sanatçıların Hayat Hikâyeleri kitabından kapsamlı bir seçki yayımladı.  16. yüzyılda basılan ve ilk sanat tarihi kitabı olarak nitelendirilen Sanatçıların Hayat Hikâyeleri, sanat alanında Rönesans’ın doğuşunu ve gelişimini dönemin belli başlı sanatçıların hayatları ve yapıtları üzerinden anlatıyor.

Kitap-lık dergisi 252. Sayısıyla 20 yaşını doldurdu.

Bu haber toplam 1324 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 124. Sayısı

Adres Kıbrıs 124. Sayısı