1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Öğrenci sayısı arttı, çocuklar ‘öğretmensiz’ kaldı!
Öğrenci sayısı arttı,  çocuklar ‘öğretmensiz’ kaldı!

Öğrenci sayısı arttı, çocuklar ‘öğretmensiz’ kaldı!

Yeniboğaziçi İlkokulu okul öncesi bölümünde 4 ve 5 yaş öğrenci sayısındaki artış, ekstra öğretmen ihtiyacını da beraberinde getirdi.

A+A-

Ayşe GÜLER

Yeni eğitim yılının başlamasının üzerinden 2 hafta geçti, Yeniboğaziçi İlkokulu okul öncesi bölümünde yaşanan öğretmen sıkıntısı çözülmedi.

Geçtiğimiz yıla oranla okuldaki 4 ve 5 yaş öğrenci sayısındaki artış, ekstra öğretmen ihtiyacını da beraberinde getirdi.

Öğretmen eksikliği veliler arasında huzursuzluğa neden olurken, İlköğretim Dairesi Müdürü Hakkı Başarı okula yüksek ihtimalle bugün öğretmen atamasının yapılacağını açıkladı.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ise gelişen ve büyüyen bir bölge olması nedeniyle okuldaki öğrenci sayısında artış yaşandığını ifade ederek, 4 yaş grubundaki öğrenci sayısının 16, 5 yaş grubunda ise 25 olması gereken sayının 30’un üzerine çıktığını dile getirdi.

 

BAŞARI: ÖĞRETMEN ATAMASI BUGÜN YAPILACAK… Okulların açılmasının üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen öğretmen sıkıntısının çözülmemesi veliler arasında huzursuzluğa neden oldu, İlköğretim Dairesi Müdürü Hakkı Başarı okula yüksek ihtimalle bugün öğretmen atamasının yapılacağını açıkladı.

 

İlköğretim Dairesi Müdürü Hakkı Başarı:
Eksik değil, ekstra öğretmen ihtiyacı doğdu

İlköğretim Dairesi Müdürü Hakkı Başarı, Yeniboğaziçi İlkokulu’nda geçtiğimiz yıla oranla okul öncesi öğrenci sayısında 37 kişilik artış yaşandığını, bu nedenle de ‘eksik’ değil, ‘ekstra öğretmen’ ihtiyacının doğduğunu söyledi.

Okul öğrencisi şube sayısının da artırıldığını ifade eden Başarı, konunun bilgilerinde olduğunu, öğretmen görevlendirilmesinin bugün yapılacağını açıkladı.

Başarı, velilerin sıkıntı yaşamakta haklı olduklarını da söyleyerek, “Bu sorunu bir anda çözmek kolay değildi. Yetki almamız gerekiyordu, yetkiyi aldık. Görevlendirme yüksek ihtimalle yarın (bugün) yapılacak” şeklinde konuştu.

 

ELCİL: OKUL ÖNCESİNDE ÖĞRENCİ SAYISI 30’UN ÜZERİNDE… KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ise 4 yaş grubundaki öğrenci sayısının 16, 5 yaş grubunda ise 25 olması gereken sayının 30’un üzerine çıktığını dile getirdi

 

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil:
4 yaş ve 5 yaş grubundaki öğrenci sayısı 30’un üzerine çıktı

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, ilkokula yeni bina yapılmasına rağmen özellikle 4 yaş ve 5 yaş gruplarındaki öğrenci sayısında ciddi artış olduğunu, bu nedenle okulda eksik öğretmen sıkıntısının yaşandığını kaydetti.

Elcil, gelişen ve büyüyen bir bölge olması nedeniyle okuldaki öğrenci sayısında artış yaşandığını ifade ederek, 4 yaş grubundaki öğrenci sayısının 16, 5 yaş grubunda ise 25 olması gereken sayının 30’un üzerine çıktığını dile getirdi.

 

FOTO ARŞİV

Bu haber toplam 2214 defa okunmuştur