1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. Meclisin gündemi 'Tele-Kulak'
Meclisin gündemi Tele-Kulak

Meclisin gündemi 'Tele-Kulak'

CTP-BG Gazimağusa Milletvekili Sonay Adem, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun telefonlarının dinlendiğini söylemesinin ciddiyetle incelenmesi gereken bir konu olduğunu kaydederek, Meclis’in de bu konuda araştırma yapmasını istedi. Meclis’

A+A-

 

CTP-BG Gazimağusa Milletvekili Sonay Adem, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun telefonlarının dinlendiğini söylemesinin ciddiyetle incelenmesi gereken bir konu olduğunu kaydederek, Meclis’in de bu konuda araştırma yapmasını istedi.

Meclis’te, gündem dışı konuşmaların ilkini yapan Adem, Cumhurbaşkanı’nın açıklamasının önemli olduğunu belirterek, Meclis’teki tüm partilerin ortak önergesiyle meclis araştırması açılmasını önerdi.

UBP kurultayı süresinin aslında Kıbrıslı Türklere çok da yabancı olmadığını; 1990’larda da yaşandığını belirten Adem, anayasal olarak tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı’nın, “UBP kurultayına müdahil olmasının” affedilir olmadığını söyledi.

Adem, Cumhurbaşkanı’nı eski kontrgerilla metotları kullanmakla suçlayarak, bunların toplumda ciddiyetle tartışılmasında yarar olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun telefonlarının dinlendiğini açıklamasının toplumu yakından ilgilendirdiğini ve ciddiyetle incelenmesi gerektiğini kaydeden Sonay Adem, gerekirse Meclis’in de konuyu araştırmasını istedi.

“Eğer Cumhurbaşkanlığı, eğer Meclis Başkanlığı dinleniyorsa bizim vay halimize! Muhalefet milletvekilleri olarak biz hapı yuttuk demektir” diyen Adem, meselenin hafife alınacak bir mesele olmadığını; ciddiyetle üzerine gidilip çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

Sonay Adem, bazı dinlemelerin yapıldığına dair elinde bilgiler olduğunu ifade ederek, “Poliste dinleme cihazları var mıdır? Polisin 2-3 gezici dinleme aracı aldığı iddiaları vardır” dedi.

İnsanların kuşku içinde yaşadığı ülkede demokrasinin asla ilerlemediğini, aksine gerilediğini vurgulayan Adem, Meclis’in ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi.

“CUMHURBAŞKANI DA MECLİS’E GELİP ELİNDE EMARE VARSA BİLDİRMELİ”

Cumhurbaşkanı’nın da Meclis’e gelmesini, elinde emare varsa bildirmesini ve topyekün üzerine gidilmesini isteyen Adem, Cumhurbaşkanı’nın daha önce “ ’arkamda 41 MİT ajanı var’ deyip adaylıktan çekildiğini” ancak bu kez öyle yapamayacağını, konunun çok ciddi olduğunu belirtti.

Adem, meclisteki tüm partilerin ortak önergesiyle Cumhurbaşkanı’nın ve Meclis Başkanı’nın telefonlarının dinlenmesi konusunda araştırma yapılmasını önerdi.

CTP Gazimağusa Milletvekili Sonay Adem, hükümetin “bazı ihalesiz işler yaptığını” kaydederek örnekler verdi ve Sayıştay ile Savcılık’ın süratle bu işin üzerine gitmesini istedi.

Adem, Lefke’de eski bakanın “yapın da hallederiz” diyerek stadda ihalesiz işler yaptırdığını iddia etti.

ATASAYAN: “YASALARA AYKIRI ÖDEME YAPMADIK, YAPMAYACAĞIZ”

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, Adem’in Lefke Stadı’yla ilgili sözlerini yanıtlamak üzere söz aldı. Göreve gelince Lefke Stadı’nı yerinde incelediğini, 50 metrelik tribün ve bazı yerlerin yenilenmesi için ihaleye çıkıldığını ancak bir miktar daha ilave iş yapıldığını anlatan Atasayan, binaların yasalara uygun olduğunu ancak daha sonra bazı firmaların, bilgileri dışında yaptıkları işler için para istediğini söyledi.

Atasayan, “Biz ihale dışında bir ödemeye onay vermedik. Yasalara aykırı hiçbir ödeme yapmadık, yapmayacağız” dedi.

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1316 defa okunmuştur