1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. “Maraş’taki gelişmeler Kıbrıs sorununu değiştiriyor”
“Maraş’taki gelişmeler Kıbrıs sorununu değiştiriyor”

“Maraş’taki gelişmeler Kıbrıs sorununu değiştiriyor”

Türkiye ve Kıbrıs Türk tarafının, Kapalı Maraş’ın bir kısmının açılması kararının Kıbrıs sorununu değiştirdiği ifade edildi.

A+A-

Kıbrıs’ın güneyinde yayınlanan Kathimerini Gazetesi, Türkiye ve Kıbrıs Türk tarafının, Kapalı Maraş’ın bir kısmının açılması kararının Kıbrıs sorununu değiştirdiğini, özellikle “tanınma karşılığı toprak verilmesi” unsurunun ortadan kalktığını yazdı.
Gazete, “Maraş’taki Gelişmeler Kıbrıs Sorununu Değiştiriyor” başlığı altında verdiği haberinde, Türkiye ve KKTC’nin, Maraş’ın yüzde 3,5’lik kısmını açma kararının, “tanınma karşılığında toprak verilmesi” müzakerelerini sonlandırdığı görüşüne yer verdi.

Maraş’ın açılması kararı ve daha önce güneye verilmesi öngörülen Güzelyurt (Morfu) bölgesine yapılan büyük yatırımların bu değişikliğin bir kanıtı olduğunu belirten gazete, uluslararası toplumun Maraş’ın açılmasına verdiği “zayıf tepki” üzerine ise  güneydeki hükümetin, üçüncü ülke vatandaşlarının sınır kapılarından geçmesini yasaklamak ve pasaport iptallerini gündeme getirerek baskıları attırmayı da hedeflediğini iddia etti.

Bu haber toplam 1173 defa okunmuştur