1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mağusa’daki FETÖ operasyonu askere uzandı
Mağusa’daki FETÖ operasyonu askere uzandı

Mağusa’daki FETÖ operasyonu askere uzandı

Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 2 Astsubay kardeş tutuklandı…

A+A-

 

 

 

 

Mağusa’da Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma askere uzandı.  FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında yapılan operasyonda A.B ve A.B Astsubay kardeşler tutuklandı. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Karargah Merkez Şube Müdürlüğünde Piyade Kıdemli Astsubay olarak görev yapan A.B ile yine Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığında Komutanlık Karargahı Lojistik Şubede Sağlık Kıdemli Astsubay olarak görev yapan A.B “Yasa dışı terör örgütü ile ilgili propaganda nitelikli yayın bulundurmak” ve “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” suçlamasıyla ilgili olarak Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak aleyhlerinde 3’er günlük tutukluluk süresi temin edildi.

Kuyudan propaganda nitelikli olduğu düşünülen kitaplar çıktı…

Meselenin tahkikat subayı Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, 13 Ağustos tarihinde saat 16:30 raddelerinde Veyselliler Mahallesi Karaoğlanoğlu Sokak içerisinde yol kenarındaki boş arazide bulunan kuyuya LB 245 plakalı bir araç ile gelen 2 erkek kişi tarafından kitaplar atıldığının öğrenildiğini belirtti. Alınan bilgi üzerine ayni gün olay yerinin polis ekipleri tarafından ziyaret edildiğini belirten Dalkıran, yapılan çevre soruşturmasında 2 görgü tanığına ulaşılarak ifade temin edildiğini söyledi. Dalkıran, ilgili görgü tanıklardan yapılan soruşturmada LB 245 plakalı araçla gelen 2 erkek şahsın aracın bagajını açarak kuyu içerisine kucak dolusu kitap attıklarını ve kendilerini fark ettiklerinde ise olay yerinden uzaklaştıklarını, cep telefonu ile söz konusu aracın olay yerinden ayrılma esnasını fotoğraf çektiklerini söylediklerini açıkladı. Akabinde ayni gün olay yerine Mağusa İtfaiye Şubesi, Elektrik Kurumundan bir ekip ve Olay Yeri İnceleme Şubesinde görevli bir uzmanın çağrıldığını belirten Dalkıran, söz konusu kuyuya İtfaiye Şubesi ekipleri tarafından girildiğini ve kuyuda yapılan aramada 1 adet Muhammet Fetullah Gülen’in yazarı olduğu “Doğa Mecmuası” isimli kitap ve Zaman Gazetesi yayınlarını içeren toplam 14 adet kitabın ıslanmış vaziyette bulunduğunu açıkladı.

Polis kayıtlarından arabanın sahibi olan zanlı A.B’ye ulaşıldı…

Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, ayni gün polis kayıtlarından yapılan araştırmada LB 245 plakalı aracın zanlı A.B adına kayıtlı olduğunun tespit edildiğini belirterek,  ayni gün zanlı A.B’in evi polis tarafından ziyaret edildiğini ve zanlı A.B’in evinde tespit edildiğini açıkladı. Zanlı A.B’in evinde 22:49-23:05 saatleri arasında polis ekibi tarafından arama yapıldığını söyleyen Dalkıran, yapılan aramada 1 adet flash bellek, 1 adet bilgisayar kasası, kendisine zimmetlenenden fazla 10 adet 9 mm çapında canlı mermi ve 1 adet 9 mm çapında eğitim mermisi, 1 adet dijital fotoğraf makinesi ve tasarrufunda bulunan cep telefonun bulunarak emare alındığını açıkladı.

LB 245 plakalı araçta 2 adet dini içerikli kitap bulundu…

Ayni gün zanlı A.B’in evinde yapılan arama sonrasında evden ayrılırken zanlı A.B’in LB 245 plakalı araçla konu adrese geldiğini belirten Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, konu araçta yapılan aramada ise bagaj içerisinde 2 adet dini içerikli kitap bulunarak emare alındığını açıkladı. Dalkıran, ayni gün zanlıların ileri soruşturma için Mağusa Polis Müdürlüğüne götürüldüğünü belirterek, her 2 zanlının da mesele ile ilgili gönüllü ifade verdiğini söyledi. Dalkıran, zanlıların vermiş olduğu gönüllü ifadelerinde konu araçla zanlı A.B’in şoförlüğünde birlikte olay yerine gittiklerini, kuyunun bulunduğu arazinin zanlı A.B’in kayınvalidesine ait olduğunu, oraya ağaç dikmeyi düşündüklerini bu yüzden de kuyuda su olup olmadığına baktıklarını ve kuyuya taş attıklarını beyan ettiklerini açıkladı.

Zanlı A.B’in evinde de patlayıcı madde bulundu…

Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, 14 Ağustos tarihinde zanlı A.B’in Mağusa’daki evinin 07:40-08:00 saatleri arasında bir polis ekibi tarafından arandığını belirterek, yapılan aramada zanlı A.B’in zimmetinden fazla 7 adet canlı mermi olduğuna inanılan 9 mm çapında mermi, 1 adet dizüstü bilgisayar, bilgisayar çantası içerisinde dahili bellek ve tasarrufunda bulunan cep telefonunun emare olarak alındığını açıkladı. Dalkıran, 14 Ağustos tarihinde emare alınan cep telefonlarının, dahili ve harici belleklerin, diz üstü bilgisayarın, bilgisayar kasasının, dijital fotoğraf makinesinin ve mermilerin PGM Adli Polis Bölüm Müdürlüğüne inceleme amaçlı gönderildiğini açıkladı.

Tahkikat yeni başladı…

Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, soruşturmakta oldukları meseleye konu suçların çok ciddi suçlar olmasının yanında soruşturmanın halen çok yeni olduğunu söyledi. Alınması gereken ifadelerin olduğunu ve PGM’ye gönderilen emarelerin incelenmesi gerektiğini belirten Dalkıran, yapılacak inceleme sonrasında meseleye yeni suçların eklenebileceği gibi bağlantısı olan başka şahısların da ortaya çıkabileceğini söyledi. Dalkıran, zanlıların serbest kalması halinde alınacak ifadelere ve aranan muhtemel emare ve kişilere olumsuz yönde etki etmelerinin kuvvetle muhtemel olduğunu belirterek, soruşturmayı herhangi bir etki altında kalmaksızın yürütebilmek için her 2 zanlının da 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Tutuklu kalacaklar…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı A.B ile A.B’nin tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

 

Bu haber toplam 3161 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler