1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'FETÖ' soruşturmasından 4 tutuklu!
'FETÖ' soruşturmasından 4 tutuklu!

'FETÖ' soruşturmasından 4 tutuklu!

1’i polis 4 kişi “FETÖ” soruşturması kapsamında tutuklandı…

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyonda 1’i polis 2’si kadın olmak üzere 4 kişi tutuklandı. Tutuklanan zanlı E.G, Polis Memuru A.K, F.K ve imam T.B’ın evlerinde yapılan aramada terör örgütü ile ilgili propaganda nitelikli olan ve aralarında Fethullah Gülen’in yazarlığını da yaptığı 65 kitap, 34 VCD, 4 dergi, 2 dizüstü bilgisayar, 3 flash bellek, ajandalar, cep telefonları, evraklar ve tablet ele geçirildi. Operasyon sonucu tutuklanan E.G, Geçitkale Polis Karakolunda görevli Polis Memuru A.K, A.K’nin eşi F.K ve daha önce Yıldırım köyünün imamı olan T.B dün “Yasa dışı terör örgütü ile ilgili propaganda nitelikli yayın bulundurma” suçundan dolayı Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak aleyhlerine 1’er günlük tutukluluk süresi temin edildi.

 

Birçok kitap, dergi ve terör örgütüne ait evraklar ele geçirildi…

Meselenin tahkikat subayı Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, 9 Ağustos tarihinde zanlı E.G’nin Mağusa’daki evinde polis ekibi tarafından yapılan aramada, 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’nde meydana gelen darbe girişimi sonrasında KKTC’de 22 Temmuz 2016 tarihinde emirname ile yürürlüğe giren ve bu karar ile “Yasa dışı terör örgütleri listesine” 18. sırada yer alan “FETÖ/PDY” terör örgütü üyesi Muhammet Fethullah Gülen’in yazarlığını yaptığı 40 adet kitap, propaganda nitelikli olduğu düşünülen 34 adet VCD ve yine propaganda nitelikli olduğu düşünülen 22 adet kitap bulunduğunu açıkladı. Ayni gün zanlı E.G Mağusa Polis Müdürlüğüne götürülerek sorgulandığını belirten Dalkıran, zanlı E.G’nin yapılan ilk sorgusunda mesele ile ilgili olarak gönüllü ifade verdiğini söyledi. Dalkıran, zanlı E.G, ifadesinde söz konusu kitapları “Yasa dışı terör örgütü ilanından” sonra 2017 yılı Şubat ayı içerisinde Polis Memuru zanlı A.K tarafından getirilerek konu evin ambarına koyulduğunu, bu ambarın ise söz konusu evde daha önceden kalmakta olan ve kendisine evi kiralayan zanlı T.B tasarrufunda bulunduğunu ve söz konusu evi kendisine kiralaması için zanlı A.K ile eşi F.K’nin aracı olduğunu, yine söz konusu ambarın zanlı A.K ile T.B tarafından dışarıdan kilit takılarak kilitlenmek suretiyle tasarruflarında bulundurmaya devam ettiklerini beyan ettiğini açıkladı.

 

Zanlı, bulunan kitapların kendisine ait olduğunu kabul etti…

Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, zanlı A.K 10 Ağustos tarihinde saat 01:00’de Yıldırım köyündeki evinde tespit edildiğini belirterek, zanlı A.K kanuni ihtarda bulunulduğunu ve zanlı A.K’nin, zanlı E.G’nin evine ait ambarda bulunan kitapların kendisine ait olduğunu ancak konu ambara götürmediğini beyan ettiğini açıkladı. Kitap ve VCD’lerin bulunduğu evde zanlı E.G önce kalan ve ambar ile içerisindeki kitaplarla VCD’leri tasarrufunda bulunduran ve daha önce Yıldırım köyünün imamı olan zanlı T.B 10 Ağustos tarihinde Ercan Havaalanından çıkış yapmak isterken yakalandığını belirten Dalkıran, zanlı T.B ileri tahkikat için Mağusa Polis Müdürlüğü’ne getirildiğini söyledi. Dalkıran, zanlı T.B, yapılan sorgusunda “Benim Fethullah Cemiyeti ile bağım yok. Ben Nur Cemiyetindenim. A.K’yi köyde camiye gidip gelirken tanıdım. Bulunan kitap ve CD’lerden haberim yok” beyanında bulunduğunu açıkladı.

 

Polis memurunun evinde evraklar ve ajandalar bulundu…

Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, zanlı A.K ile eşi zanlı F.K Yıldırım köyündeki evlerinde arama yapıldığını belirterek, içerisinde evrakların bulunduğu 2 adet çanta, içerisinde el yazıları bulunan ajandalar, 1 adet tablet ve zanlı F.K tasarrufundaki cep telefonun emare alındığını açıkladı. Akabinde zanlı A.K görev yaptığı karakolun ziyaret edildiğini belirten Dalkıran, burada ise zanlı A.K ait 1 adet dizüstü bilgisayar ve 2 adet flash bellek bulunarak emare alındığını açıkladı.

 

İmamın evinde FETÖ ve Nur Cemiyeti’ne ait yayınlar bulundu…

Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, 10 Ağustos tarihinde zanlı T.B Lefkoşa’daki evinde polis ekibi tarafından arama yapıldığını belirtti. Dalkıran, zanlı T.B evinde yapılan aramada ise “FETÖ/PDY Terör Örgütü” propagandası yapan ve TC’de yasak olan “Sızıntı Dergisi” tarafından yayınlanan “Tıbbi Gerçekler” isimli kitap ve yine ayni nitelikte üzerinde Fethullah Gülen’in resmi olan “Aydınların Dünyasında Fethullah Gülen Barışa Uzanan El” isimli kitap, Nur Cemaati ile ilgili evraklar, “Nur Nesli” isimli kitap, Amerika’da yayınlanan 4 adet “Nur’s Life” isimli dergi, 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet flash bellek bulunduğunu açıkladı.

 

Emareler incelenmeye alındı…

Aramalar sırasında ele geçirilen tüm emarelerin, kitapların, VCD’lerin, zanlı E.G, zanlı A.K ve zanlı T.B tasarrufundaki cep telefonlarının incelenmek üzere PGM Adli Polis Amirliğine teslim edildiğini belirten Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, tahkikatın büyük bir titizlikle ve çok yönlü yürütüldüğünü belirtti. Dalkıran, yürütülen tahkikatın selameti açısından zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

 

Bugün yeniden mahkemeye çıkarılacaklar…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı E.G, A.K, F.K ve T.B tahkikat maksatları bakımından 1’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 3926 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler