1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. ‘Liseden sonra yurtdışına gideceğiz
‘Liseden sonra yurtdışına gideceğiz

‘Liseden sonra yurtdışına gideceğiz

Liseli gençler ülkede kalmayı düşünmüyor

A+A-

Tercih edilen ülkelerin başında İngiltere bulunurken, bunun sebebi olarak öğrenciler; Ortaokul yıllarından itibaren İngilizce eğitim almalarını gösteriyor. Bir kısım öğrenci, ülkede iş imkânı bulabilecekleri yönünde emin olmadığını belirterek, mezuniyet sonrası şartlara göre değerlendirme yapacaklarını belirtirken, bir kısım öğrenci ise şimdiden yurtdışında çalışmayı planlıyor.

Tanju KONURALP
 

Girne Amerikan Koleji öğrencileri hayallerini YENİDÜZEN’le paylaştı… Okul olarak birçok başarıya imza atan GAC öğrencileri, meslek seçimlerinde de sıra dışılıklarını koruyor. Moda- Tasarım, Enstrüman Yapımı gibi ülkede nadir bulunan mesleklere yönelmeyi planlayan öğrenciler, eğitim için ise yurtdışını tercih ediyor. Tercih edilen ülkelerin başında İngiltere bulunurken, bunun sebebi olarak öğrenciler; Ortaokul yıllarından itibaren İngilizce eğitim almalarını gösteriyor. Bir kısım öğrenci, ülkede iş imkânı bulabilecekleri yönünde emin olmadığını belirterek, mezuniyet sonrası şartlara göre değerlendirme yapacaklarını belirtirken, bir kısım öğrenci ise şimdiden yurtdışında çalışmayı planlıyor.

Pınar Yılmaz – 10 G
Lise eğitimimi tamamladıktan sonra, Psikoloji üzerine eğitim almayı planlıyorum. İlk hedefim İngiltere’de okumaktır. Girne Amerikan Koleji bünyesinde yıllarca İngilizce eğitim almam, eğitimime İngiltere’de devam etme kararımdaki en önemli sebeptir. Ayrıca eğitim kalitesi ve çeşitliliği yönünden de burayı tercih ediyorum. Mezun olduktan sonra da, İngiltere’de çalışmayı planlıyorum. Hem orada doğmuş olmam, hem de geniş bir çalışma alanı oluşu, bu kararı almamı sağladı.

Salih Kayasal – 10 G
Liseden sonra, Türkiye’de eğitim görmeyi planlıyorum. İstanbul’da Enstrüman yapımı üzerine lisans eğitimi görmeyi hedefliyorum. Ülkede bu alan üzerine eğitim verilmeyişi ve Türkiye’nin de ülkeye yakın oluşu nedeni ile bu yönde bir tercihte bulundum. Mezun olduktan sonra ise Türkiye veya diğer yurtdışı ülkelerinde çalışmayı düşünüyorum. Mesleki anlamda da ülkede iş sahası bulunmayışı, bu yönde karar almamın birinci sebebi oldu.

Tulip Dedekorkut – 10 G
Üniversite’de Moda -Tasarım üzerine eğitim almak istiyorum. Bu konuda ilk tercihim İngiltere’dir. Özellikle Moda-Tasarım konusunda, geniş bir çalışma alanı oluşu beni bu yönde düşünmeye itti. Mezun olduktan sonra nerede çalışacağım konusunda henüz bir düşüncem yok. O günün şartlarına göre ülkeye dönebilir veya İngiltere’de çalışma hayatımı sürdürebilirim.

Koray Emirhoca – 10 G
Lise’den mezun olduktan sonra, küçük yaşlardan itibaren hayalim olan Polislik mesleği üzerine eğitim almak istiyorum. Bu nedenle Ankara’da bulunan Polis Akademisi’ne başvuracağım. Mezun olduktan sonra ise ülkede çalışmayı planlıyorum.

Tolga Nalbant – 12 G
Üniversite’de Muhasebe üzerine eğitim almak istiyorum. Ortaokul yıllarından itibaren İngilizce eğitim gördüğüm için, ilk hedefim İngiltere’de eğitim görmektir. Ayrıca iyi eğitim olanaklarının da bulunması, benim için diğer bir tercih nedenidir. Mezun olduktan sonra ise ülkeye dönerek, burada çalışmayı planlıyorum. Hem ailemin burada oluşu, hem de iş konusunda çalışma alanı oluşu; bu tercihi yapmamı sağlıyor.

Naim Ersoy – 12 G
Liseden sonra, Uluslar arası İşletme üzerine eğitim almayı planlıyorum. Bu yönde ilk tercihim, İngiltere’de eğitim almaktır. İngiltere’de daha iyi eğitim şartları bulunması, beni bu yönde karar almaya itti. Mezun olduktan sonra nerede çalışacağım konusunda henüz bir fikrim yok. Günün şartlarına göre değerlendireceğim.

 

Bu haber toplam 2108 defa okunmuştur