1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Liderlerle ayrı ayrı görüşme 10 Aralık, resepsiyon 14 Aralık'ta
Liderlerle ayrı ayrı görüşme 10 Aralık, resepsiyon 14 Aralık'ta

Liderlerle ayrı ayrı görüşme 10 Aralık, resepsiyon 14 Aralık'ta

Stewart’ın liderlerle görüşmelerine, Kıbrıs sorunundaki görüşlerini kendilerinden dinlemek üzere gideceğini, beraberinde, kokteyl davetinden başka fikir götürmeyeceğini yazdı.

A+A-

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs’taki yeni Özel Temsilcisi ve Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNFICYP) Şefi Colin Stewart’ın, Kıbrıslı liderler Ersin Tatar ve Nikos Anastasiadis ile 10 Aralık’ta ayrı ayrı görüşeceği, 14 Aralık Salı günü ise Ledra Palace’da bir tanışma kokteyli planladığı bildirildi.

Fileleftheros “Müzakereler Yerine Kokteyl… İki Lider Colin Stewart’a Sosyal Görüşme İçin Olumlu Cevap Verdi… Cuma Günü Tatar ve Anastasiadis İle Ayrı Ayrı Görüşüyor”  başlıklı haberinde, edindiği bilgilere dayanarak, her iki tarafın da, liderlerin ve müzakere heyetlerinin 14 Aralık’taki kokteylde bir araya gelmesi yönündeki nabız yoklamasına olumlu cevap verdiğini yazdı.

Habere göre Colin Stewart, Kıbrıslı Türk lider Tatar ve Kıbrıslı Rum lider Anastasiadis’le ilk görüşme randevularını da aldı. Görüşmeler 10 Aralık Cuma günü yapılacak. Anastasiadis-Stewart görüşmesine Kıbrıslı Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ve Müzakereci Andreas Mavroyannis de katılacak.

Gazete edindiği bilgilere dayanarak, Stewart’ın liderlerle görüşmelerine, Kıbrıs sorunundaki görüşlerini kendilerinden dinlemek üzere gideceğini, beraberinde, kokteyl davetinden başka fikir götürmeyeceğini yazdı.

Haberde, Stewart’ın BM İyi Niyet Misyonu heyeti ile istişare içerisinde dün kokteyl için iki tarafla istişarelerde bulunduğu, Kıbrıslı Rum tarafının olumlu cevap verdiği,  resmî cevabın da Anastasiadis-Stewart görüşmesinde verileceği kaydedildi. Kıbrıslı Türk tarafından da olumlu cevap geldiği, davet alındığını, epidemiyolojik koşullar elverirse Tatar’ın salı günkü organizasyona katılacağını ilettiği belirtildi.

Gazete, Stewart’ın iki taraftaki bütün unsurlarla da bir dizi görüşme yapacağını, önümüzdeki hafta Kıbrıslı Rum Dışişleri Bakanı Hirstodulidis’le, müzakereciler ve müzakere heyetleriyle, her iki taraftan örgütler ve siyasi partilerle görüşme planladığını yazdı. 

Politis “İlk Anastasiadis-Stewart Yüz Yüze Görüşmesi Ayarlandı… Ledra Palace’da Liderlerin Katılımıyla Davet İçin Kıbrıs Türk Tarafından Yeşil Işık Bekleniyor” başlıklı haberinde, 14 Aralık Salı günü Ledra Palace’da düzenlenmesi planlanan kokteyle Kıbrıs Türk tarafının cevabının, Stewart’ın Tatar ile cuma günü yapacağı ilk yüz yüze görüşmede verilmesinin beklendiğini yazdı.

Gazete 14 Aralık Salı günü Ledra Palace’da saat 19.00’da başlaması planlanan kokteyle 30-40 kişinin, yani iki lider dışında müzakere heyetlerinin üyeleri ve BM Güvenlik Konseyi Daimi Üyesi ülkelerin Güney Kıbrıs’taki büyükelçilerinin davet edileceğini yazdı.

Alithia da “Stewart’ın Daveti… Tatar Da Davet Edildi” başlığını attı.

Bu haber toplam 1645 defa okunmuştur