1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Leymosunlular Pikniği, 11 Haziran’da
Leymosunlular Pikniği, 11 Haziran’da

Leymosunlular Pikniği, 11 Haziran’da

Leymosun Kültür Vakfı, SOS çocuklarını eğlendirme amacıyla bu yıl onlara karnaval kıyafetleri hazırlattı ve bando eşliğinde kortejde yürümeleri için organizasyon düzenledi.

A+A-

Leymosun Kültür Vakfı, gelenekselleşen pikniklerini bu yıl 11 Haziran’da Girne Boğazı Piknik Alanı’nda düzenliyor.
Bu yıl 6’ncısı yapılacak Leymosunlular Pikniği’nin bir “karnaval” coşkusu içinde organize edildiği açıklandı.

Leymosun Kültür Vakfı Başkanı Yücem Rasımoğlu, pikniğin aynı zamanda bir sosyal sorumluluk ve kültür projesi özelliği kazandığını da belirterek, bu yıl etkinlikte “Leymosunun Renkleri” başlıklı bir karnaval korteji yer alacağını duyurdu.

Pikniğe, Leymosunlu olan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da katılacağını belirten Leymosun Kültür Vakfı Başkanı Rasımoğlu, kortejin de Cumhurbaşkanı’nın piknik alanına gelmesiyle saat 12.00’de başlayacağını ifade etti.

SOS ÇOCUKLARI İÇİN KARNAVAL

Leymosun Kültür Vakfı, SOS çocuklarını eğlendirme amacıyla bu yıl onlara karnaval kıyafetleri hazırlattı ve bando eşliğinde kortejde yürümeleri için organizasyon düzenledi.

Korteje, Limasol kökenli spor kulüpleri Doğan Türk Birliği, Türk Ocağı Limasol, Binatlı Yılmaz Spor Kulübü ve Yalova Spor Kulübü gençleri de katılacak. Ayrıca, tüm çocuklar, renkli kıyafet ve maskeleriyle kortejde yer alabilecek.

SOS çocukları kortejden sonra,  vakıf tarafından organize edilen, konusunda uzman kişilerin yöneteceği eğitici oyun ve deneyler yapma fırsatı bulacak.

MS HASTALARINA DESTEK

6’ncı Geleneksel Leymosunlular Pikniği’nde bu yıl ayrıca MS Hastaları Derneği’ne de destek verilecek. Sosyal sorumluluk projesi olarak gün boyunca MS Hastaları Derneği yararına, içlerinde birer numara bulunan, kitaplar satılacak ve gün sonunda çekilecek piyangoda zengin hediyeler kazanılacak.

Leymosun Kültür Vakfı’nın Geleneksel Leymosunlular Pikniği’nde mangallar yakılarak, stantlarla satılacak Kıbrıs’a özgü tatlarla Kıbrıs’ın damak tadının yaşatılacağı; özellikle Leymosunluların çok sevdiği Ömer dayının “garavolli”si ve Salon Beyrut’un “Şarlot Tatlısı” da pikniğin vazgeçilmezlerinden olacağı belirtildi.

Ana sponsorluğunu Aziz Limasollu Just Ltd’in yapacağı, Turizm ve Çevre Bakanlığı, Kıbrıs Vakıflar İdaresi, Güzelyurt Belediyesi, Gazimağusa Belediyesi ve birçok firmanın katkılarıyla gerçekleşecek pikniğe hem ülkede, hem yurt dışında yaşayan Leymosunluların katılacağı kaydedildi.

Bu haber toplam 2108 defa okunmuştur