1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Leymosun kültürü limana yansıdı
Leymosun kültürü limana yansıdı

Leymosun kültürü limana yansıdı

Leymosun Kültür Vakfı’nın geleneksel buluşması bu kez Girne Limanı’nda yer aldı.

A+A-

Leymosun Kültür Vakfı’nın geleneksel buluşması bu kez Girne Limanı’nda yer aldı. Pikniklerini, Ramazan Bayramı ve seçim süreci nedeniyle bu yıl limana taşıyan Limasollular, bir kez daha anılarını tazeledi. Limasol kökenli Kıbrıslı Türkler, çocukları, torunları ve dostları, Girne Limanı’nı doldurdu. Kendisi de Limasollu olan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın yanı sıra Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve bazı milletvekilleri de etkinliğe katıldı. Girne Kordonboyu’nda Limasollular, turistler ve adadaki farklı kültürlerin buluşması rengarenk bir mozaik ortaya çıkardı. Leymosun Kültür Vakfı Başkanı Yücem Rasımoğlu, 7’nci kez bir araya geldiklerini anlatarak, bu dayanışma ve kültürü uzun yıllar yaşatmak istediklerini ifade etti.

“Geleceğe umutla bakmalıyız”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bu etkinliklerde duygulandığını belirterek, “Yine çocukluk arkadaşlarımı gördüm, yine anılarımı tazeledim. Birlikte olmak önemlidir, geçmişin anılarını paylaşırken, geleceğe umutla bakmayı da başarabilmeliyiz. Kimi sıkıntılarımız olsa çok daha iyi bir geleceği hep birlikte kurmalıyız” dedi.

“Limasol’a artık belediye başkanı seçemiyoruz ama Girne’ye seçtiniz” diyen Akıncı, yerel yönetim seçimlerini kazanan ve aday olan  tüm isimleri kutladı, “Demokrasi demek yerel yönetim demektir” şeklinde konuştu.

“Leymosun ruhunu, kültürünü bilincini yaşatmaya devam ediniz” diyen Akıncı vakfı da başarılı çalışmaları nedeniyle tebrik etti.

l1-028.jpg

l2-019.jpg

l3-012.jpg

l4-005.jpg

Sosyal sorumluluk

Leymosunlular Gecesi’nde, Kemal Saracoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı yararına satış da yapıldı. Herseden paluzeye şammaliden şamişine geleneksel tatlarının da sunulduğu etkinlikte, TUFAG ise Kıbrıs oyunlarını sahneledi. Duygu Üstündağ ile İnrahiö Özduran topluluğu da müzik dinletisi ile etkinliğe renk kattı.

 

 

Bu haber toplam 2056 defa okunmuştur