1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Lefkoşa'ya 800 yataklı yeni hastane sözü
Lefkoşa'ya  800 yataklı yeni hastane sözü

Lefkoşa'ya 800 yataklı yeni hastane sözü

Sucuoğlu, Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin yükünü azaltmak için her ilçeye bir hastane hedefi koyduklarını, Lefkoşa’ya 800 yataklı yeni bir şehir hastanesi için de çalışmaların başladığını kaydetti.

A+A-

 Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin yükünü azaltmak için her ilçeye bir hastane hedefi koyduklarını, Lefkoşa’ya 800 yataklı yeni bir şehir hastanesi için de çalışmaların başladığını kaydetti.

Sucuoğlu, Kıbrıs Çocuk Hastalıkları Araştırma, Önleme ve Tedavi Vakfı (ÇOHAV) Mütevelli Heyeti Başkanı Sedef Akacan Altınbaş‘ı kabul etti.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre görüşmede Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Altınbaş, vakfın ‘’Çocuklarımız hep gülsün’’  sloganıyla bir sosyal sorumluluk projesine imza atacağını kaydetti  ve toplanacak gelirin değerlendirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Altınbaş, vakfın amacının hasta çocukların tedavileri ile ilgili ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olmak olduğunu da kaydetti ve Sucuoğlu’nu, 15 Haziran Perşembe gecesi Merit Park Otel’de yer alacak gala yemeğine davet etti.

SUCUOĞLU

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu da kabulde, sağlık alanında her geçen gün yaşanan gelişme ve ilerleme nedeniyle hastanelerdeki ihtiyaçların devam ettiğini söyleyerek, duyarlı sivil toplum örgütlerinin bu ihtiyaç ve eksikleri gidermek için gösterdikleri hassasiyete teşekkür etti.

Sağlık alanına yapılacak her türlü katkıya ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını kaydeden Sucuoğlu, hükümet olarak sağlık alanında bir çok yeni atılımları olduğunu belirtti.

Tren Yolu Hastanesi’nin  yeniden hizmete sokulduğunu hatırlatan Sucuoğlu,  bu şekilde poliklinik anlamında Burhan Nalbantoğlı Devlet Hastanesi’nin yükünün hafifletildiğini kaydetti.

Sucuoğlu, Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin yükünü azaltmak amacıyla her ilçeye bir hastane yapmak için adımların atıldığını da ifade etti.

Sucuoğlu, Lefkoşa’ya 800 yataklı yeni bir şehir hastanesinin kazandırılmasını da hedeflediklerini söyleyerek, “Bu konuda çalışmalarımız tamamlandı, yapılan incelemeler sonucu Isparta Şehir Hastanesi örnek model olarak alındı. En erken zamanda Türkiye’deki yetkililerle görüşüp projeyi paylaşıp destek isteyeceğiz” dedi.

 

Bu haber toplam 3526 defa okunmuştur
Etiketler : ,