1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Lefke Rallisi nefesleri kesti
Lefke Rallisi nefesleri kesti

Lefke Rallisi nefesleri kesti

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun organize ettiği KKTC 2017 Şeker Sigorta Ralli Şampiyonası’nın ikinci ayağı, Lefke Rallisi, dün yapıldı. Yarışı, Rauf Denktaş-Hasan Özseyhan ikilisi kazandı.

A+A-

Lefke’de yeni hazırlanan; Bağlıköy, Gölet ve Kumköy etaplarında yapılan sezonun ikinci rallisini, son şampiyon ve 2017 şampiyona lideri Rauf Denktaş, Hasan Özseyhan’ın co-pilotluğunda birincilikle tamamlamayı başardı. Rallinin başından sonuna kadar Ömer Yıldız-Mustafa Yücener ikilisi ile 2 saniye içerisinde geçen yakın mücadele seyircilere keyif verirken, son etapta lider giderken mekanik arıza yaşayan Ömer Yıldız-Mustafa Yücener ikilisi etaptan 30 dakikayı aşkın bir sürede çıkarak son sırada günü tamamladı. Gün boyu üçüncülük mücadelesi veren Bora Manyera-Cem Çerkez ikilisi ile Deniz Denner-Ömer Topcu ikilisinden, son etapta adeta uçarcasına bir performans sergileyen Bora Manyera-Cem Çerkez ikilisi rakibini geride bırakmayı başardı. Yıldız-Yücener ikilisinin de zaman kaybetmesiyle Manyera-Çerkez ikilisi ikinci, Denner-Topcu ikilisi ise üçüncü olmayı başaran ekipler oldular. Denner-Topcu ikilisi ayrıca Sınıf N’de ilk sırada finiş gördü.

 

Mehmet Çocuk-Ahmet Akbıçak ikilisi, başarılı bir performans sergileyerek yarışı dördüncü sırada, Sınıf N’de ise ikinci sırada tamamlamayı başardı. Mehmet Karaoğlan-Mehmet Coşar ikilisi genel klasmanda beşinci, Sınıf 1’de ise ilk sırada tamamlarken, Deniz Fahri-Barış Kalfaoğlu ikilisi genel klasmanda altıncı, Sınıf 4’te ise ilk sırada tamamladı. Rallinin yeni ekiplerinden Cahit Yetkili-Harun Çakır ikilisi Sınıf 1 ikincisi, Salih-İbrahim Çelikkaya kardeşler ise Sınıf 1 üçüncüsü oldular. Sınıf 4’te podyumu tamamlayan isimler ise sırasıyla İbrahim Yolcu Argün-Serdar Kumru ikilisi ile Alkan Pala-Hasan Türkmen ikilisi oldu.

Yarış sonunda Lefke Polis Karakolu önünde yapılan ödül töreninde dereceye girenlere kupalarını Lefke Kaymakamı Halil Çorba, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Lefke Belediye Meclis Üyesi Meftune Hoca ve Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu Başkanı Tigin Kişmir takdim etti.

ralli-siralama.jpg

 

Bu haber toplam 2792 defa okunmuştur
Etiketler :