1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. LAÜ'ye yeni rektör atanıyor
LAÜye yeni rektör atanıyor

LAÜ'ye yeni rektör atanıyor

Lefke Avrupa Üniversitesi, eski Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen’i resmen göreve atıyor.

A+A-

Lefke Avrupa Üniversitesi’ne (LAÜ) yeni Rektör ataması gerçekleşiyor.  Görevde bulunduğu süre içerisinde, adından sıkça söz edilen eski LAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmed Bülent Göksel'in, görev süresinin bitmesi ile birlikte LAÜ Rektörlüğü’ne, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Rektörü, Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen’in getirileceği bilgisi, LAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Zafer tarafından doğrulandı.
Zafer, Yükselen’in resmi atamasının, bugün gerçekleştirilecek Mütevelli Heyeti Toplantısı’nda yapılacağı bilgisini de verdi.

“Yaklaşık dört aydır görüşüyorduk”
Lefke Avrupa Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Zafer, eski UKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen ile yaklaşık dört aydır kontak halinde olduklarını belirtti. Ancak araya seçim döneminin girdiğini ifade eden Zafer, özellikle konuyu Yüksek Seçim Kurulu’na danıştıklarını ve YSK’nın seçim sonrasında, Hükümet’in onay alması ile atamanın yapılabileceği bilgisini vermesi üzerine; sürecin beklendiğini kaydetti.

“Bugün göreve başlıyor”
Artık Hükümet’in de resmi olarak onaylandığını ifade eden Zafer, 1 Eylül tarihi itibarı ile yeni Rektör Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen’in görevine başlaması adına, bugün Mütevelli Heyeti olarak atama kararını alacaklarının altını çizdi.
Zafer, Yükselen’in, geçmiş Rektör ile aynı maaş miktarı olan 10 bin TL alacağı bilgisini de ekledi.

Tanju KONURALP’in haberi bugün gazeteniz YENİDÜZEN ve YENİDÜZEN e-gazetede

Bu haber toplam 8750 defa okunmuştur
Etiketler : ,