1. HABERLER

  2. SPOR

  3. LAÜ ve Mapfree turladı
LAÜ ve Mapfree turladı

LAÜ ve Mapfree turladı

Basketbolda Cumhuriyet Kupası’nın ilk karşılaşmaları oynandı

A+A-

KKTC Basketbol Federasyonu tarafından organize edilen Cumhuriyet Kupası’nda ilk karşılaşmalar dün akşam oynandı. Bir üst tura yükselen ekipler Lefke Avrupa Üniversitesi ile Mapfree oldu.

LAÜ, Girne’yi yendi: 107-98

Atatürk Spor Salonu’nda günün ilk karşılaşması Girne Üniversitesi ile LAÜ arasında oynandı. Karşılaşmaya hızlı başlayan Girne Üniversitesi ilk periyodu 27-18 önde tamamlarken, bu üstünlüğünü soyunma odasına taşıyamadı. Oyuna ağırlığını koyan LAÜ, 51-47’lik skorla devreyi önde tamamladı. Üçüncü periyotta aradaki farkı arttıran LAÜ son periydoa 80-66 önde girerken, çekişmeli geçen son periyot sonunda LAÜ maçı 107-98’lik skorla kazandı. LAÜ’de Douglas 24, Lawson da 23 sayı ile skora katkı yaparken, Girne Üniversitesi’nden Xavier’in 27 ve Günay Ertopaloğlu’nun 26 sayılık performansları galibiyet için yeterli olmadı. Bu skorla LAÜ bugün oynanacak olan yarı finalde Koopspor’un rakibi oldu.

Mapfree’yi Tyrell sırtladı: 85-76

Günün ikinci karşılaşmasında Girne Amerikan Üniversitesi ile Mapfree karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen ilk periyot tek sayı farkla 23-22’lik skorla GAÜ’nün oldu. Soyunma odasına 40-37 önde giren Mapfree, çekişmeli geçen son iki periyodun ardından maçı 85-76 kazanmasını bildi. Mapfree’de sergilediği performansla dikkat çeken Tyrell Means 45 sayı kaydederken, GAÜ’den Lane’in 28 sayılık performansı takımı için yeterli olmadı. Bu galibiyetle bugün oynanacak olan yarı finalde Mapfree, Yakın Doğu Üniversitesi’nin rakibi oldu. Cumhuriyet Kupası’nda bugünün programı şöyle:

Bugün (Yarı final)

18.00: LAÜ – Koopspor
20.00: Mapfree – YDÜ

 

Bu haber toplam 2365 defa okunmuştur
Etiketler : , ,