1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. KUZEY KIBRIS'TA GELDİĞİMİZ NOKTA BUDUR
KUZEY KIBRISTA GELDİĞİMİZ NOKTA BUDUR

KUZEY KIBRIS'TA GELDİĞİMİZ NOKTA BUDUR

ÇOCUK CİNAYETİ Günlerdir kayıp aranıyordu… Kayıp aranmıyor artık… Kayıp, bulundu... O’nu bulduğumuzda insanlığımızı kaybettik! · MİNİK MUSFATA’NIN ÖLÜSÜ BULUNDU… Kuzey Kıbrıs’ta yaşanan adli olaylara dün bir yen

A+A-

ÇOCUK CİNAYETİ

 

Günlerdir kayıp aranıyordu… Kayıp aranmıyor artık… Kayıp, bulundu... O’nu bulduğumuzda insanlığımızı kaybettik!

 

· MİNİK MUSFATA’NIN ÖLÜSÜ BULUNDU… Kuzey Kıbrıs’ta yaşanan adli olaylara dün bir yenisi daha eklendi, çocuk cinayeti ülkede infial yarattı. Bir haftadır kayıp olan ve ülke genelinde merak konusu haline gelen Mustafa Diker’in cesedi dün bulundu.

 

· ALELACELE GÖMMEYE ÇALIŞTILAR… Mustafa’nın cesedinin yarı gömülü halde olduğu belirtildi. Bu bilgi olayın cinayet olduğunu kesinleştirirken saldırganların alelacele çocuğun cansız bedenini gömmeye çalıştığı anlaşıldı.

 

Kuzey Kıbrıs’ta yaşanan adli olaylara dün bir yenisi daha eklendi, çocuk cinayeti ülkede infial yarattı. Bir haftadır kayıp olan ve ülke genelinde merak konusu haline gelen Mustafa Diker’in cesedi dün bulundu.

Mustafa’nın cesedi sabah saat 11.00 sularında, bir Orman Dairesi görevlisi tarafından bulundu. Taşkent bölgesinde bulunan Alibaba Tepesi Mevkii’nde, ortaya çıkan küçük Mustafa’nın cesedi, otopsi yapılmak üzere, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi morguna götürüldü. Konu ile ilgili polis geniş çaplı soruşturma başlatırken, Mustafa’nın ölüm nedeninin, otopsi sonrasında belirtileceği açıklandı.

Mustafa’nın cesedinin yarı gömülü halde olduğu belirtildi. Bu bilgi olayın cinayet olduğunu kesinleştirirken saldırganların alel acele çocuğun cansız bedenini gömmeye çalıştığı anlaşıldı.

 

‘BABA’ İTİRAF ETTİ...

Mustafa’nın babası olduğu iddia edilen Erol Diker dün gün boyunca olay ile ilgili polis tarafından sorgulandı, gece ise cinayeti itiraf etti. Erol Diker, polisteki sorgusunda cinayeti kardeşiyle birlikte işlediğini söyledi. Erol Diker ve kardeşi, bugün tutukluluk talebiyle mahkemeye çıkarılacak.

 

“AİLESİ HİÇ İLGİLENMİYORDU”

Mustafa Diker’in birlikte yaşadığı babası Erol Diker ve üvey annesi Şemse İri’nin, çocukla hiç ilgilenmediğini belirten, Haspolat sakinleri, Mustafa’nın çoğu zaman sokaklarda ve tek başına olduğunu iddia etti. Küçük Mustafa’nın bazı günler, komşuların kapısını çalarak aç olduğunu ve yemek istediğini anlatan Haspolat sakinleri, çocuğun sürekli olarak ailesini şikâyet ettiğini ve ailesinin kendisini sevmediğini anlattığını kaydetti. Küçük Mustafa’nın oldukça zeki ve uyumlu bir çocuk olduğuna değinen çevre sakinleri, çocuğun ailesi ile mutlu olmadığını ve bu yüzden birkaç kere daha evden kaçma girişiminde bulunduğunu açıkladı. Yine bir kaçışı sırasında olaya şahit olan ve ismini vermek istemeyen bir kişi, ailesinin Mustafa’yı, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi civarında bulduğunu ve onu döverek arabaya bindirdiklerini savundu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 8016 defa okunmuştur