1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. Kurultay bitti KRİZ BİTMEDİ
Kurultay bitti KRİZ BİTMEDİ

Kurultay bitti KRİZ BİTMEDİ

Ulusal Birlik Partisi kurultayının geçmesi ile birlikte yeni gerginlikler patlak verdi. UBP’li vekil Taçoy, bir başka UBP’li vekil Erturuloğlu’nu kınadı. Kaşif ise “Devletin hane halkı yardım kasasında bulunan 750 bin TL'den 250 bi

A+A-

 



Ulusal Birlik Partisi kurultayının geçmesi ile birlikte yeni gerginlikler patlak verdi. UBP’li vekil Taçoy, bir başka UBP’li vekil Erturuloğlu’nu kınadı. Kaşif ise “Devletin hane halkı yardım kasasında bulunan 750 bin TL'den 250 bin TL para kaldı. Delegelere bin iki bin TL para dağıtıldığı iddia ediliyor” dedi

 

TAÇOY ESTİ YAĞDI… Taçoy, “2010 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Parti Meclisi’nin oy birliği ile aldığı karara, Parti Meclisi Grubu’nun kendisi dahil tüm üyelerinin imzalarına rağmen Sayın Derviş Eroğlu’nun karşısına sırf rakip aday kazansın diye aday çıkan, böylece bir anlamda partiye ihanet eden Sayın Tahsin Ertuğruloğlu ya parti değerlerine saygılı davranarak susacak, parti birlik-beraberliğine katkı koyacak ya da her açıklamasının yanıtını misli ile alacak” ifadelerini kullandı.

 

DELEGELERE PARA DAĞITILDI MI?.. UBP milletvekili Ahmet Kaşif ise “19 delege haksız yere oy kullandı.Kullanmamaları gerekirdi. Bunu söylemiştik ama kimse merak etmesin 3 tur olmayacak mahkeme de olmayacak.. Geçen seçimde olduğu gibi yine aslında ben kazanmıştım. Devletin hane halkı yardım kasasında bulunan 750 bin TL'den 250 bin TL para kaldı. Delegelere bin iki bin TL para dağıtıldığı iddia ediliyor... Parti içi mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

Ulusal Birlik Partisi (UBP) kurultayının geçmesi ile birlikte yeni gerginlikler patlak verdi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy, UBP Lefkoşa Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu’nun, gerçekleştirilen UBP Kurultayı ile ilgili yaptığı değerlendirmeleri kınayarak, “UBP’nin birlik ve bütünlüğünü hiç düşünmediğini ortaya koydu” dedi.

Kaşif Kanal SİM'de açıkladı.
UBP milletvekili Ahmet Kaşif ise “19 delege haksız yere oy kullandı.Kullanmamaları gerekirdi. Bunu söylemiştik ama kimse merak etmesin 3 tur olmayacak mahkeme de olmayacak.. Geçen seçimde olduğu gibi yine aslında ben kazanmıştım. Devletin hane halkı yardım kasasında bulunan 750 bin TL'den 250 bin TL para kaldı. Delegelere bin iki bin TL para dağıtıldığı iddia ediliyor... Parti içi mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Taçoy Ertuğruloğlu’nu kınadı
Taçoy yazılı açıklamasında, Tahsin Ertuğruloğlu’nun UBP Genel Başkanlık seçimi sonuçları ile ilgili yaptığı açıklamaları “zehirli” olarak niteledi. Bu açıklamaları hiç şaşırmadan dinlediğini ifade eden Taçoy, Ertoğruloğlu’nun “Tam şanına uygun açıklamalar yaparak UBP’nin değerlerini ne kadar hiçe saydığını, UBP’nin birlik-bütünlüğünü hiç düşünmediğini ortaya koyduğunu” iddia etti.
Taçoy, “2010 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Parti Meclisi’nin oy birliği ile aldığı karara, Parti Meclisi Grubu’nun kendisi dahil tüm üyelerinin imzalarına rağmen Sayın Derviş Eroğlu’nun karşısına sırf rakip aday kazansın diye aday çıkan, böylece bir anlamda partiye ihanet eden Sayın Tahsin Ertuğruloğlu ya parti değerlerine saygılı davranarak susacak, parti birlik-beraberliğine katkı koyacak ya da her açıklamasının yanıtını misli ile alacak” ifadelerini kullandı.
Taçoy, “Meydan boş değildir. Son kurultayın sonucunun nasıl ortaya çıkarıldığı ortadadır” diyerek, önlerinde Lefkoşa Türk Belediyesi seçimlerinin bulunduğunu, bu çerçevede Ertuğruloğlu’nun bu açıklamaları ile ne yapmaya çalıştığının takdirini UBP’lilere bıraktığını belirtti.


 

Ertuğruloğlu :

“Taçoy, kurultaydaki hezimetin verdiği hırsa yenik düştü”

 

Tahsin Ertuğruloğlu, Taçoy'un sabah saatlerinde yayımladığı basın bildirisine dün akşam saatlerinde yayımladığı basın açıklamasıyla cevap verdi. Ertuğruloğlu, “Taçoy tarafından  “UBP’nin birlik ve bütünlüğünü hiç düşünmemekle” itham edilmem, UBP’deki hanedan zihniyetinin devam etmesine karşı verdiğimiz mücadeleye ve sonuçta hanedan zihniyetine karşı elde ettiğimiz kesin başarıya gölge düşürmeye yönelik nafile bir gayrettir” dedi. Ertuğruloğlu açıklamalarının, Taçoy tarafından zehirli olarak nitelendirilmesinin ironik olduğunu söyleyerek, zehirli olanın kurultay süreci boyunca alternatif proje getiremeyen, kişisel hırs ve kariyer düşkünlüğü ile hareket eden dar çerçeveli menfaat gurubunun zihniyeti olduğunu iddia etti. Yaptığı açıklamada, kendisini “UBP’deki hanedan zihniyetine karşı bayrak açmış bir siyaset adamı” olarak tanımlayan Ertuğruloğlu, kurultay sürecinde Başbakan İrsen Küçük’ü, UBP’nin hanedanlıktan kurtarılması için desteklediğini söyledi. Boi tehidtlerle siyaset yapmaya son verilemelidir diyen Ertuğruloğlu,“Şahsıma dönük olarak bir sıkıntısı varsa, bunun konuşulması gereken yer, parti grubudur. Bunun yerine, basın aracılığıyla yaptığı “parti değerlerine saygısızlık” suçlaması ise boş bir iddiadır” dedi. Ertuğruloğlu son olarak,

“Yıllarını siyasete vermiş bir politikacı olarak bu tür çocukça açıklamalardan korkup çekinecek bir insan da değilim. Taçoy, konuşmadan önce en az iki kez düşünüp öyle konuşmayı artık öğrenmelidir...” dedi.

 

 

Bu haber toplam 1558 defa okunmuştur