1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. KTOEÖS, HÜKÜMETİ VE BÜYÜKELÇİLİĞİ ELEŞTİRDİ
KTOEÖS, HÜKÜMETİ VE BÜYÜKELÇİLİĞİ ELEŞTİRDİ

KTOEÖS, HÜKÜMETİ VE BÜYÜKELÇİLİĞİ ELEŞTİRDİ

KTOEÖS, "Elçilik bölgesinin de okul yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı"na devredilmesini önerdi.

A+A-



 

“Kamu yoluna el konuldu”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), “TC Büyükelçiliği’nin, Haspolat’ta içerisine külliye de yapılacak olan 200 dönümlük araziye taşınmasını ve Elçilik bölgesinin de okul yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı”na devredilmesini önerdi.
KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel yaptığı yazılı açıklamada, UBP hükümetini ve TC’nin Lefkoşa Büyükelçisi İbrahim Akça’yı eleştirerek, Büyükelçiyi, temaülleri bir yana bırakarak “Kıbrıs Türk toplumunu aşağılamakla” eleştirdi.
Gökçebel, Akça’nın, son olarak Elçilik önündeki kamuya ait yola el koyarak okulların giriş, çıkışını kapattığını iddia etti.
Gökçebel, “Daha önce de yol kapatılmıştır. UBP hükümetine buraya büyük çarşı yapılacak açıklaması yaptırılmıştır. Halkın tepkisi ile geri adım atan Sayın Elçi, yine okulları ele geçirmeye çalışmaktadır. Her halde, Elçilik Bölgesini genişleterek Külliye yapma düşüncesine kapılmıştır” dedi.
Elçiye tekliflerinde samimi olduklarını ve cevabını bekleyeceklerini kaydeden Gökçebel, “Dünyadan tecrit edilmiş bu yapının ne olduğu, kime yaradığı deşifre olmuştur. Yaratılan, statükodan beslenenlerin açıklamaları ve takiyeleri anlaşılmıştır. Okullarımıza, eğitimimize, kültürümüze kadar varan müdahaleye seyirci kalmayacağız” dedi.
Gökçebel açıklamasında “ Toplumunu huzursuz eden bu anlayış ve sahipleri ya durmalı, ya da durdurulmalıdır. KTOEÖS Toplum çıkarları için yıllardır mücadele etmektedir. Okullarımızın dönüştürülmesine ve yağmalanmasına seyirci kalmayacaktır” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 968 defa okunmuştur