1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Kox, Rusya’nın Ukrayna işgali ile Türkiye’nin Kıbrıs “harekâtını” benzetti
Kox, Rusya’nın Ukrayna işgali ile Türkiye’nin Kıbrıs “harekâtını” benzetti

Kox, Rusya’nın Ukrayna işgali ile Türkiye’nin Kıbrıs “harekâtını” benzetti

AKPM Başkanı Tiny Kox, Türkiye’nin 1974’te Kıbrıs’a yönelik gerçekleştirdiği harekât ile Rusya’nın Ukrayna işgali arasında paralellik kurarak “Türk askerinin Kıbrıs’tan gitmesi gerektiğini” söyledi.

A+A-

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Tiny Kox, Türkiye’nin 1974’te Kıbrıs’a yönelik gerçekleştirdiği harekât ile Rusya’nın Ukrayna işgali arasında paralellik kurarak “Türk askerinin Kıbrıs’tan gitmesi gerektiğini” söyledi.

Filelefthros’un haberine göre, Kıbrıs Cumhuriyeti’nde bulunan Kox, söz konusu ifadeleri dün Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis ile yaptığı görüşmede dile getirdi.

Kıbrıs sorununu Avrupa Konseyi gündemine getiren Hristodulidis’i takdir ettiğini söyleyen Kox “AKPM Konsey üyesi bir devlet işgale uğradığında geçmişte olmuş benzer durumlara kayıtsız kalmamalıyız. Kıbrıs sorununun çözümünden yeniden söz etmeye başlama zamanıdır, daha fazla beklememeliyiz” ifadelerini kullandı.

Kox,Hristodulidis’in çözüm vizyonuna destek verdi.

Kox’un dün Mecliste yaptığı konuşmayı kutlayan ve AKPM Genel Kurulu’na katılma davetini kabul eden Hristodulidis ise bir süre önce katıldığı İrlanda’daki AKPM toplantısını “Avrupa’nın geleceği açısından tarihi” diye niteledi. Güney Kıbrıs’ın AKPM üyesi olarak Konsey’in özellikle bu konjonktürde ve Rusya’nın Ukrayna işgali gibi meydan okumalardaki çalışmalarına desteğini sürdüreceğini belirtti.

Kox’un Hristodulidis’i AKPM Genel Kurulu’na katılmaya davet ettiği, Hristodulidis’in daveti kabul ettiği kaydedildi.

Bu haber toplam 3145 defa okunmuştur
Etiketler :