1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. Kötü futbolda duran top galip
Kötü futbolda duran top galip

Kötü futbolda duran top galip

Çetinkaya Kulübü’nde tahammülsüzlük daha ikinci haftadan kendini gösterdi. Hedef şampiyonluk, yeni bir teknik direktör dendi. Kaybetmeye tahammül olmadığı bir gerçek. Bundan sonra da bu durum değişmez diye düşünüyorum. Takımın puan kaybetme lüksü

A+A-

 

 

 

Çetinkaya Kulübü’nde tahammülsüzlük daha ikinci haftadan kendini gösterdi.

Hedef şampiyonluk, yeni bir teknik direktör dendi. Kaybetmeye tahammül olmadığı bir gerçek.

Bundan sonra da bu durum değişmez diye düşünüyorum. Takımın puan kaybetme lüksü yok. Doğal olarak da gol yememek takımda öncelikli gibi görülüyor. Oyun anlayışı da bunun üzerine kurulmuş.

Peki böyle bir oyun anlayışıyla şampiyonluğa ulaşılabilir mi? ZOR!!!!

 En fazla 3 kişi ile gelen Bağcıl karşısında sekiz kişi ile savunma yapmak ne kadar doğru?

Çetinkaya takımı kanatlardan top getiremedi, göbekten giremedi. Çünkü sekiz kişiyle savunmadaydı. Forvette ise Esin ve Batshi hayali topları kovalıyor. Bunun en büyük nedeni ise orta alanda savunma ile forvet arasındaki bağlantıyı kuracak oyuncu eksikliği.

Bu durum, takımın hücum etkinliğinde en büyük engel. Duran toplar dışında sadece iki kez kaleye gidebildi. O da rakip savunmanın hatasından ve Batshi’nin kişisel çabalarından. Batshi zaman zaman çizgiye kaçıp top alma çabasında iken Esin oyuna girmekte problem yaşıyor.

Hade bütün orta alan oyuncularını savunma için kullandın, top senin ayağında iken neden ileri çıkarmıyorsun? Sadece tek yönlü düşünce takımı bir noktada tıkayacak gibi görünüyor.

Takımın dün gol yememesinde Bağcıl takımının gol yollarındaki yetersizliği de rol oynadı. Geçen hafta yenen dört gole bakılırsa sadece savunma yaparak oynamak hedef olmamalı.

Bağcıl takımı ise temposuz oyununa bir yenisini daha ekledi Çetinkaya Karşısında. Rakibi zorlayacak gol girişimleri çok az. Göbekten açmanın zor olduğu rakibi karşısında oyunu kenarlara açmalıydı ama kanatlar kullanılamadı.

Geriden hazırlık pasları ile ileri çıkan takım ceza alanı çevresinde etkisiz. Abdullah, İbrahim ve Burak getirdikleri topları olumlu kullanamadılar. Zaten Abdullah ve İbrahim’in maç boyunca ileri çıkışları yok denecek kadar az.

Az adamla ileri çıkmanın faydasız olacağı ortada. Kalabalık savunma içerisinde kayboldu oyuncular. Yine de çoğalma cesareti gösteremedi takım.

Orta alandan ileriye destek yok, kenarları kullanamadın, göbeği de açamadın, dış şutlar denenmeliydi. O da yok. Bağcıl takımı nasıl gol atmayı bekliyordu acaba?

Yedek kulübesinde de oyuna katkı koyabilecek oyuncu sayısının azlığı alternatif üretme düşüncesini de ortadan kaldırıyor.

Lig, iki takım için de sıkıntılı geçeceğe benziyor. Eksik taraflarını düzeltmedikleri takdirde hedefe ulaşmak çok zor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1907 defa okunmuştur