1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KIBRIS ALARMDA
KIBRIS ALARMDA

KIBRIS ALARMDA

Şiddetli yağmur Lefkoşa’yı olumsuz etkiledi. Dün akşam yağan sağanak derelerin taşmasına neden oldu

A+A-

Yurt genelinde etkili olan şiddetli yağmur Lefkoşa’yı olumsuz etkiledi. Dün akşam yağan sağanak derelerin taşmasına neden oldu. Lefkoşa’da bazı yollar yağışlar nedeniyle trafiğe kapandı. Atatürk Spor Salonu önünde ağaç devrildi. Bazı bölgelerde ise elektrikler kesildi.

SAAT : 17.18

Kıbrıs Rum Meteoroloji Dairesi, alarm seviyesini turuncuya yükseltti.

Kıbrıs'ın güneyindeki haber kaynakları,  Meteoroloji Dairesi’nin bugün yayınladığı sarı alarm seviyesini, turuncuya yükselttiğini duyurdu.

Turuncu alarm bugün saat 16.00’dan başlayarak yarın saat 11.00’e kadar devam edecek.

Yayınlanan alarm seviyesine göre, kuvvetli fırtına ve dolu yağışı bekleniyor.

 

SAAT : 17.11

İçişleri Bakanlığı yurdumuzu etkisi altında alan şiddetli sağanak ile ilgili açıklama yaptı, konutlarında mağdur olan ailelere de ilçe kaymakamlıklarına başvurmaları halinde KKTC Kızılayı tarafından gerekli yardımların yapılacağını duyurdu.

Açıklama şu şekilde; Ülkemizi etkisi altına alan fırtına ve aşırı yağışların başladığı ilk dakikadan itibaren ilçe Kaymakamlıkları, belediyeler, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ve İtfaiye ile organize müdahale ekipleri kurmuştur. Çeşitli bölgelerde yaşanan su baskınları ve kurtarma gibi acil durumlarda gerekli müdahaleleri yerine getirmiştir. Konutlarında mağdur olan ailelere de ilçe kaymakamlıklarına başvurmaları halinde KKTC Kızılayı tarafından gerekli yardımlar yapılacaktır. İhtiyaç duyanların başvuracakları telefon numaraları aşağıdaki gibidir: Lefkoşa Kaymakamlığı: 227 71 05 Gazimağusa Kaymakamlığı: 366 73 08 Girne Kaymakamlığı: 81 52 117 Güzelyurt Kaymakamlığı: 71 44 052 İskele Kaymakamlığı: 371 23 13 Lefke Kaymakamlığı: 72 87 886 Polis: 155 İtfaiye: 199

SAAT : 17.00

Ülkede dün geceden beri etkili olan şiddetli yağış hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Polis, Yenierenköy-Dipkarpaz arasında şiddetli yağış nedeniyle görüş mesafesinin azaldığını ve yol boyunca su birikintileri oluştuğunu bildirerek sürücülerin yavaş ve dikkatli seyretmeleri uyarısında bulundu.

(tak)

 

SAAT : 14.45

Değirmenlik Belediyesi, bölgedeki şiddetli yağış nedeniyle, Değirmenlik’te 10, Minareliköy’de 5, Beyköy’de 3 ve Demirhan’da 2 evde maddi hasar oluştuğunu bildirdi. Değirmenlik Belediye Başkanı  Ali Karavezirler, bölgede temizlik çalışmalarının başlatıldığını belirtirken, mağdur vatandaşlara gerekli her türlü yardımın yapılacağının altını çizdi.

d1-032.jpg

d2-026.jpg

SAAT : 15.40

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Karayolları Dairesi ekipleri, Değirmenlik Belediyesi ve İtfaiye'nin yardımıyla Girne-Değirmenlik (Girne dağ yolu) Yolu'nda bir dizi önlem aldı.

Ekskavatör ve greyderin kullanıldığı çalışmalar çerçevesinde, yolun Değirmenlik ile Beşparmak Dağları arasındaki bölümünde taş ocaklarına yakın bir noktada, şevden kayan toprak temizlenirken, yol kenarında yeni drenaj hendekleri oluşturuldu ve mevcut hendekler temizlendi.  

Meteoroloji Dairesi verilerine göre yağmurlu havanın sürecek olması nedeniyle Girne-Değirmenlik Yolu’nu kullanacak sürücülerin, özellikle sağanak yağmur sırasında, kendi ve başkalarının can ve mal güvenliği adına yavaş ve dikkatli seyretmeleri istendi.

d1-031.jpg

SAAT : 13.50

Polis, Lefkoşa - Girne Anayolu, Olivia Sitesi karşısında meydana gelen su taşkını nedeniyle Girne yönüne giden trafiğin tek şeritten verildiğini duyurdu. Sürücülerin yolda yavaş ve dikkatli olmaları istendi.

SAAT: 13.40

Şiddetli yağışlar yurtta yeniden etkili oluyor. Polis, Mağusa - Lefkoşa Anayolu Dörtyol-Aslanköy arası şiddetli yağış nedeniyle görüş mesafesinin yer yer azaldığını duyurdu. Sürücülerin yolda yavaş ve dikkatli seyretmeleri istendi.

GÜNEYDE SARI ALARM

Kıbrıs’ı dün akşam etkisi altına alan kötü hava şartları, Lefkoşa’ın güneyinde de etkili oluyor.

Kıbrıs radyosunun haberine göre, dün akşamki yoğun sağanak yağışı,  Lefkoşa ve Limasol’da etkili oldu.

Yağışlar sonrasında birçok evin alt katlarını suların bastığı belirtilen haberde,  Kıbrıs Cumhuriyeti Meclisi’nin de yoğun yağmurdan nasibini aldığı, Meclis binasının giriş katındaki bazı ofisleri de su bastığı ifade edildi.

Haberde, Kıbrıs  sivil savunma ve itfaiye ekiplerinin, yarın sabah saat 11:00’e kadar sürecek sarı alarm sebebiyle teyakkuzda olduğu vurgulandı. (tak)

 

SAAT : 11.55

Meteoroloji Dairesi; Mallıdağ, Değirmenlik, Karaoğlanoğlu, Lefkoşa, Bellapais ve Dipkarpaz’da metrekareye 40 ile 63 kilogram arasında yağış düştüğünü açıkladı.

Meteroloji Dairesi’nin açıklamasına göre, bugün saat 08:00 itibarıyla son 24 saatte, metrekareye Mallıdağ’da 63, Değirmenlik’te 58, Karaoğlanoğlu’nda 51, Lefkoşa’da 44, Bellapais ve Dipkarpaz’da 40, Kantara’da 32, Yenierenköy’de 28, Ziyamet’te 27, Girne ve Tatlısu’da 25 kilogram yağış kaydedildi.

YAĞIŞ VE FIRTINA BEKLENİYOR

Meteoroloji Dairesi’nden edinilen bilgide, bugün de yağış ve fırtına beklendiği uyarısında bulunuldu.
Yağışlar bugünöğle saatleri sonrasında ada genelinde yer yer etkili olacağı bunun yanısıra da kara ve denizden fırtına beklendiği kaydedildi.
Yağışların 7 Aralık Cuma gününe kadar süreceği de belirtildi.

GİRNE DEĞİRMENLİK ANAYOLU YENİDEN TRAFİĞE AÇILDI

Öte yandan, Polis Basın Subaylığı, Girne Değirmenlik anayolunun yeniden trafiğe açıldığını duyurdu ve sürücülerin yavaş ve dikkatli seyretmelerini istendi.

(tak)


 

SAAT : 11.30

Değirmenlik Başpınar bölgesinde Adnan Doğan'a ait GM 429 plakalı araç dere yatağına düştü. Araç, belediye ekipleri tarafından güçlükle çıkarıldı.

deg-002.jpg

SAAT : 11.04

Meteoroloji Dairesi sağanak yağış uyarısında bulundu. Meteoroloji Dairesi, bugün ve yarın sağanak, gök gürültülü ve yer yer çok kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji Dairesi’nden yapılan açıklamada, beklenen yağışlı hava nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olması istendi.

SAAT : 11.00

Sivil Savunma ekipleri dün gece başlayan aşırı yağışlardan dolayı çok sayıda ihbar telefonu aldı. Sabaha karşı Marmara Bölgesi'nden ALO 101'e gelen ihbarda bir köpeğin kulübede sular altında kaldığı bildirildi. Lefkoşa bölge ekipleri "ŞANSLI" isimli köpeği kurtardı.

siv.jpg

siv2.jpg

 

SAAT : 10.40

LEFKOŞA

U&A Parts oto parça dükkanı da sular bastı. Şirket yetkilileri kendi su motorlarını kullanarak depoyu temizlemeye çalışıyor

ua.jpg

ua2.jpg

ua3.jpg

SAAT : 10.15

DEĞİRMENLİK

koy2.jpg

koyun.jpg

Değirmenlik'te Ibrahim Güroğlu’na ait bahçe duvarı yıkıldı, 1 koyun 5 tavuk telef oldu.

ev-006.jpg

ev2-002.jpg

Aşırı yağış nedeniyle Değirmenlik'te Özlem Çelik’e ait evdeki eşyalar kullanılamaz hale geldi.

LEFKOŞA

lem.jpg

Lefkoşa Fuar karşısı Lemar önü sulara teslim

 

SAAT : 10.00

Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler bölgede yağışlardan meydana gelen hasarı yerinde inceliyor. Karavezirler zarara uğrayan evleri ziyaret ediyor.

hh-047.jpg

SAAT : 09.45

Girne - Değirmenlik anayolu yeniden trafiğe açıldı. Polis, sürücüleri yavaş ve dikkatli seyretmeleri konusu uyardı.

orta-002.jpg

Ortaköy bölgesinde LTB'nin temizlik çalışmaları sürüyor

 

SANAYİ BÖLGESİ

san.jpg

san2-003.jpg

san3-001.jpg

Sanayi bölgesindeki Zafer Garaj sular altında kaldı. Maddi zarar büyük

ss-046.jpg

Sanayi Bölgesi'nde pek çok iş yeri sular altında kaldı.

 

DİPKARPAZ

karp2.jpg

karpaz-001.jpg

Şiddetli yağışlar Dipkarpaz'da da etkili oldu. Bazı evleri su bastı.

SAAT: 09.20

LTB dün akşam meydana gelen şiddetli yağışlarla ilgili açıklama yaptı. Meteoroloji Dairesi’nin yağışların bugün de devam etmesi beklendiğini duyurduğunu hatırlatan belediye yurttaşların herhangi bir acil durumda Alo 185 çözüm hattına ulabilecekleri bildirildi.

Açıklama şu şekilde; Dün gece saat 02.00 itibarı ile yaşanan yoğun ve şiddetli yağışlar sonrasında görevlerinin başında olan Lefkoşa Türk Belediyesi ekipleri tarafından gerekli müdahaleler yapılmış ve sabah saat 04.30 itibarı ile yağmur kaynaklı sıkıntılar en aza indirilmiştir. Meteoroloji Dairesi’nden alınan bilgiye göre Lefkoşa merkeze 43.5 kilogram, Sanayi bölgesine 24.5 kilogram ve Yakın Doğu İstasyonu’na ise 20 kilogram yağış düştü.

Yüksek miktarda yağış alan şehirde derelerin ciddi şekilde yükselmesi ve bazı yerlerde taşması sonucu yurttaşların güvenliği için trafiğe kapatılan Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi çemberinden Ortaköy ışıklarına kadar olan cadde, yapılan çalışmalar sonrası 08.45 itibarı ile yeniden trafiğe açıldı.

LTB ekipleri 02.00’den itibaren Alo185-24 saat çözüm hattına ulaşan 39 şikayete müdahale etti.

Meteoroloji Dairesi’nin bugüne ilişkin fırtına beklentisi ve yağışların yer yer etkili olması uyarısı ile çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi olumsuzlukların yaşanabileceğinden, bu konuda dikkatli olunması ve yurttaşların herhangi bir acil durumda Alo 185 Çözüm hattına ulaşabileceği belirtildi.

SAAT: 09.00

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Lefkoşa'daki tüm yolların trafiğe açıldığını bildirdi.

SAAT: 08.55

Polis, Dipkarpaz - Zaferburunu Anayolu üzerinde, şiddetli yağışlar nedeniyle şu birikintileri ve yer yer toprak kayması olduğunu bildirdi. Sürücülerin yavaş ve dikkatli seyretmeleri istendi.

SAAT: 08.45

DEMİRHAN

Demirhan'da bazı iş yerleri doluda zarar gördü. Değirmenlik Belediyesi ekipleri bölgede çalışma yapıyor.

demir.jpg

demir2.jpg

fima.jpg

dem-001.jpg

Demirhan'da, FİMA isimli iş yerinin ambarını su bastı

LEFKOŞA SOSYAL KONUTLAR

lsa-002.jpg

Lefkoşa'da bazı yurtaşlar kendi imkanlarıyla logarları temizliyor.

Taşkınköy sosyal konutlar bölgesinde bazı evlere su girdi.

sos-003.jpg

sos2.jpg

SAAT: 08.30

ORTAKÖY

Ortaköy bölgesinde yollar temizlendi, dere akmaya başladı. Ara sokaklarda su birikintileri oluştu.

ortakoy.jpg

orta-001.jpg

SAAT: 08.12

DEĞİRMENLİK DAĞ YOLU

yol3.jpg

yol2.jpg

Değirmenlik dağ yolu trafiğe kapalı. İş araçları yol kenarında yolun trafiğe açılmasını bekliyor.

dag.jpg

dag2.jpg

yy-028.jpg

y2-054.jpg
Foto Yusuf Yıldırımlar

y3-039.jpg
Foto Yusuf Yıldırımlar

SAAT : 07.30

d1-030.jpg

Girne - Değirmenlik Anayolu'nda toprak kayması meydana geldi

d2-025.jpg

d3-017.jpg

dev2-001.jpg

Lefkoşa Marmara Bölgesi/ Devpa yanı

devpa.jpg

dev3.jpg

SAAT: 07.00

met-001.jpg

met2.jpg

met3.jpg

YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

Lefkoşa Metropol arkası sosyal konutlar bölgesi

Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı kapanan yollarla ilgili sosyal medyada şu bilgiyi paylaştı; Yoğun ve şiddetli yağmurda ekiplerimiz ilk andan itibaren görevlerinin başında olup gerekli müdahaleleri yapmışlar ve saat sabah 04.30 itibarı ile yağmur kaynaklı sıkıntılar minimize edilmiştir. Fakat yüksek miktarda yağış alan şehirde derelerin ciddi şekilde yükselmesi ve bazı yerlerde taşması nedeniyle Dr. Burhan Nalbantoğlu Cad. (Levent College önü) ve dereli sokak yurttaşların güvenliği için trafiğe kapatılmıştır. Dere seviyesin düşmesi ile birlikte yeniden güvenli şekilde trafiğe açılacaktır.

KIB-TEK DUYURDU : 
ARIZALI KESİNTİ (LEFKOŞA İLÇESİ)

4 Aralık 2018 salı sabahı, yüksek gerilim elektrik şebekesinde meydana gelen arıza nedeniyle sabah saat 02:48'den itibaren; Haspolat Meslek Lisesi civarı, Haspolat Sanayi Bölgesi’nin bir bölümü, Ercan Devlet Üretme Çiftliği Bölgesi, Sivil Havacılık Dairesi Radar Binası, Ercan Havaalanı Şantiye Bölgesi ve Kırklar’ın bir bölümüne elektrik verilemiyor. Arızanın tespiti ve giderilmesi için çalışma başlatılmıştır.

POLİS GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SÜRÜCÜLERİ UYARDI

Dün akşam meydana gelen aşırı yağış nedeniyle bir çok ev ve işyerini su bastı.  Lefkoşa'da, Ortaköy ışıkları ile Hastane Çemberi arasında kalan yol su altında kaldığından trafiğe kapatıldı. Trafik ulaşımı  alternatif yollardan sağlanıyor.  

Girne - Değirmenlik Anayolu göletin yaklaşık 500 metre yukarısında yola toprak kayması olduğundan Girne istikametinden gelen sürücüler Değirmenlik Başpınar bölgesine yönlendirmektedir. 

Ayrıca, Altınova- Ağıllar yolu tek yönlü,  Turnalar     - Yarköy yolu ise  tamamen trafiğe kapatılmıştır.

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi çemberinden Ortaköy ışıklarına kadar olan yol dere taşması sonucu çift yönlü kapalıdır. Bu yolu kullanacak sürücülerimiz şehire Göçmenköy istikametinden veya Yavuz Gonnolu sokak istikametinden giriş yapabilirler. Çıkış yapacak olan sürücülerimiz ise Ortaköy ışıklarından Gönyeli istikameti sonrası hastane çemberine gidebilirler.

 

 Ercan Yonca Kavşağı'nda su baskını. Suda kalan bazı araçlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Şiddetli yağış sonrası Lefkosa'da bazı araclar suya battı.Dr. Küçük Bulvarı bir şeridi sular altında kaldı

Lefkoşa'da şiddetli yağış sonrası Girne Kapısı bölgesi sular altında kaldı

 

aga.jpg

Atatürk Spor Salonu önünde ağaç devrildi

nnn-002.jpg

kl-002.jpg

 

YAĞIŞLAR TÜM LEFKOŞA'YI FELÇ ETTİ

 

Şiddetli yağışlar Lefkoşa'nın güneyinde de sel baskınlarına neden oldu

Özellikle, ağaçların düştüğü, sabahın erken saatlerde dereler taştı, su taşkınları nedeniyle binalarda hasar oldu.

Yoğun yağış ve dolu nedeniyle Lefkoşa'ın güneyinde de bazı yollar trafiğe kapatıldı.

Sigmalive yağışların Lefkoşa ile birlikte Limasol'da da etkili olduğunu bildirdi.

 

 

FOTOĞRAFLAR VE GÖRÜNTÜLER MERT ÖZDAĞ/ DİDEM MENTEŞ/ AYŞE GÜLER / SIGMA

 

Bu haber toplam 21668 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler