1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kanada'da dondu
Kanadada dondu

Kanada'da dondu

Kanada'da dondu: Hava -40, kırsal bölgeler ise -50 santigrat dereceyi görüyor.

A+A-

Karlar ülkesi Kanada ağır kış şartları ve dondurucu soğukla boğuşuyor. Ülkenin özellikle batı eyaletlerini etkisi altına alan soğukta, yerleşim merkezleri -40, kırsal bölgeler ise -50 santigrat dereceyi görüyor.

Alberta eyaletine bağlı Calgary kentinde sağlık birimleri, halkı 10 dakikadan fazla açık havada kalmamaları konusunda uyardı. Kanada Meteoroloji Servisi uzmanları, ani donmaların yaşanabileceğini belirttikleri uyarılarında, sıcaklıklar yükselinceye kadar yapılan ikazların dikkate alınmasını istedi. Calgary Acil Sağlık Hizmetleri Merkezi Sözcüsü Adam Loria, son 24 saatte 20 donma vakası ihbarı aldıklarını açıkladı. Uzmanlar, özellikle buz ısırmasına maruz kalanların, kulak, burun ve dudaklarda kayıp ve tahribat yaşadıklarını hatırlatarak, dışarı çıkmak zorunda olanların el ve yüzlerini korumalarını önerdi.

Öte yandan Saskatchewan eyaletinin Swift Current bölgesinde -48 santigrat derecenin kaydedilmesi üzerine okullar tatil edildi. Batı bölgelerinde hüküm süren yoğun kar, soğuk ve buzlanma nedeniyle birçok kentte de okullar tatil edildi. Polis ve medya aracılığıyla yapılan duyurularda evsizlerin, polis, itfaiye ve sağlık birimleriyle açık olan toplum merkezlerine başvurmaları isteniyor.(tak)

Bu haber toplam 1869 defa okunmuştur
Etiketler :