1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kalkanlı Çöplüğü yanıyor
Kalkanlı Çöplüğü yanıyor

Kalkanlı Çöplüğü yanıyor

Yıllardan beri süre gelen Kalkanlı çöplüğü sorunu ile ilgili halen bir çözüm bulunmadı. Bölgeden sürekli olarak yayılan duman ve pis koku, bölge halkı ile birlikte, ODTÜ öğrencilerini de mağdur etti.

A+A-

Tanju KONURALP
Güzelyurt’a bağlı kalkanlı köyünde bulunan çöp alanı, başta bölge olmak üzere, ülke genelinde ciddi bir çevre kirliliği yaratıyor. Çöp alanına dökülen çöplerin, sürekli olarak yanması ve rüzgarın şiddetlendiği zamanlarda ise alevlerin büyümesi, bölgenin duman ve koku altında kalmasına neden oluyor. Çöp alanının hiçbir alt yapıya sahip olmaması ve kamyonların çöpleri gelişi güzel bir şekilde yol kenarlarına dahi boşaltması, etrafı ağaçlar ile çevrili bölge için daha büyük tehlike sinyalleri veriyor.
Çöp alanının hemen dibinde, Orta Doğu teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kuzey Kıbrıs Kampusunun bulunması, konunun çevresel boyutunun yanı sıra, ülke tanıtımı açısından da ciddi zararlara olanak tanıdığını ortaya koyuyor.
Kalkanlı çöplüğü konusunda gazetemize konuşan ODTÜ Genel Sekreteri Levent Küpeli, mevcut sorun hakkında, “Katı atık çalıştayı” da dahil olmak üzere birçok çözüm arayışına girdiklerini ancak; bir türlü gerekli önlemlerin alınmasını sağlayamadıklarını dile getirdi. 

Levent Küpeli: “Ciddi şekilde mağdur oluyoruz”
Kalkanlı çöplüğü konusunda YENİDÜZEN’e konuşan, ODTÜ Genel Sekreteri Levent Küpeli, içinde bulunulan durum nedeni ile ciddi şekilde mağdur olduklarını belirtti. 2013 yılında konu hakkında bir çalıştay gerçekleştirdiklerini ifade eden Küpeli, “Katı atık çalıştayı” başlığı altında, dönemin tüm bakan, milletvekili ve belediye başkanları ile uzman kişilerin bir araya getirildiğini ve fikir alışverişi gerçekleştirildiğini kaydetti. Bu gün mevcut sorunun giderek büyüdüğünü ve halen kalıcı bir çözüm için adım atılmadığını sözlerine ekleyen Küpeli, bölgeye Lapta dahil birçok bölgeden çöp atıldığını vurguladı. Bölgenin vahşi bir çöp depolama alanına dönüştüğünün altını çizen Küpeli, çöplerin ODTÜ kampüsü dibindeki yollara dahi boşaltılmaya başlandığına dikkat çekti. Çöplerden çıkan duman sebebi ile bölge halkı ve ODTÜ öğrencilerinin zehir soluduğuna da vurgu yapan Küpeli, konu ile ilgili oldukça rahatsız olduklarını ve herkesin bilincinde olduğu bu sorunun, en ivedi şekilde çözülmesi temennisinde bulunduklarını ifade etti.

Bu haber toplam 2737 defa okunmuştur
Etiketler : , ,