1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. Kadronun hakkı
Kadronun hakkı

Kadronun hakkı

Üçüncü haftaya girerken puansız olan Düzkaya, bölge takımı Doğan Türk Birliği’ni konuk etti. Oyun sistemleri ayni olan iki takım arasındaki fark oyuncu kaliteleriydi. Maçı izlemeye gelen seyirciler, maçın sonucunu tahmin etmekte zorlanmamışlard

A+A-

 

Üçüncü haftaya girerken puansız olan Düzkaya, bölge takımı Doğan Türk Birliği’ni konuk etti. 

Oyun sistemleri ayni olan iki takım arasındaki fark oyuncu kaliteleriydi.

Maçı izlemeye gelen seyirciler, maçın sonucunu tahmin etmekte zorlanmamışlardı kuşkusuz. Ne var ki, maçın başlaması ile birlikte elindeki kaliteli elemanlarla oyunu domine edip, rakibini bunaltan bir Doğan yerine cılız ataklar geliştiren ve maçı antreman havasına çeviren bir Doğan vardı sahada.

Bu düşük tempo, beraberliğe dünden razı evsahibi ekibin işine yarıyordu. Sabri, Raif ilerde, arkalarından Ceyhun’da gelip forveti çoğaltacak, arkalarını da Kamara ve Serdar kapatacak. Kenar oyuncuları Salih ve Aydın’da atlet gibi koşacak. Zaman zaman da rotasyon yapıp Serdar ileri Raif geri.

Evsahibi ekip ise puana razı biçimde tedirgin başladığı oyunda, rakibin cesaretlendirmesiyle birlikte hiç de beklemediği gol pozisyonlarına girdi.

Bunlardan birini skora yansıtsalar ne olacaktı kim bilir?

İlk devrenin sonlarında stoper oynayan Ahmet Sönmez, bir kanat oyuncusu gibi sağdan kaçtı. Onu takip eden Gökhan, ortayı yaptırmamak için mücadele etti. Ortayı yaptırmadı ancak adale sakatlığı yaşadı.

Korner kullanılan yere yakın noktada sakatlanan Gökhan kendini dışarı attı. Bana göre bu olay maçın dönüm noktasıydı. 44’üncü dakika içerisinde gelişen bu olay, ev sahibi ekibin eksik kalmasına, teknik ekibin yeni oyuncu sokana kadar da golü yemesine neden oldu.

Bir iki dakika önce Gökhan tarafından, orta yapmasına izin vermeyen Ahmet Sönmez bu kez ortaladı ve Doğan takımı soyunma odasına önde girmiş oldu.

İkinci yarıya Doğan golle başladı. Kornerden gelen topta oluşan karambolde Sabri farkı ikiye çıkardı.

Zaten dağılma eğiliminde olan Düzkaya için bu gol tetik oldu.

Bu dakikadan sonra sahada mücadele eden Düzkaya yerine, beş hatta altı oyuncusu oyundan düşmüş bir Düzkaya vardı.

Sonuç doğal olarak Doğan Türk Birliği lehine fark olarak gelişti. Maça istekli başlamayan, tempo yapıp rakibini çökertemeyen Doğan, rakibin kendi ipini çekmesini bekledi. Daha sonra golleri sıraladı.

Tamam bu skor sizi tatmin ettiyse ne ala, fakat şampiyonluğa oynayan rakiplerle oynarken, Ceyhun abinizin sahada olması yetmez. Bizden söylemesi.

Düzkaya’ya gelince. Teknik ekip oyuncu yönünden sıkıntılı. Hadlerini bilerek oynuyorlar fakat kadro derinlikleri olmayınca çaresiz kalıyorlar. Sıkıntılar kapıda.

Kısaca maçın özeti, kadro sıkıntısı içinde olan evsahibi ve kadronun hakkını veremeyen konuk ekip şeklindeydi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1371 defa okunmuştur