1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. 'Kadın filmleri' ilk kez Kıbrıs'ta
'Kadın filmleri' ilk kez Kıbrıs'ta

'Kadın filmleri' ilk kez Kıbrıs'ta

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’ne bu yıl ilk kez Kuzey Kıbrıs ev sahipliği yapacak.

A+A-

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’ne bu yıl ilk kez Kuzey Kıbrıs ev sahipliği yapacak.

Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı (KTEV)’in ev sahipliğindeki Festival, 20 Mayıs’ta başlayacak ve 23 Mayıs’ta sona erecek.

Festival bu yıl, ilk kez 20’nci yılına özel olarak Ankara programının yanı sıra 20 ilde ve Kuzey Kıbrıs’ta film gösterimleri ve çeşitli etkinliklerle sinemaseverlerle buluşacak.

KTEV Mütevelli Heyeti adına konuşan Umure Örs, festivalin Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleşmesi için salonlarını açan Doğu Akdeniz Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi, ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ile katkılarından dolayı Akova Kadınlar Derneği’ne de teşekkür etti.

Örs, Uluslararası Sinema Yazarları Federasyonu’nun (FIPRESCI) jüri göndererek ödül verdiği dünyadaki tek kadın filmleri festivali olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali olduğunu kaydetti.

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin Kuzey Kıbrıs programının açılışı, 20 Mayıs Cumartesi, 18:30’da, Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde “Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku” (Yönetmen: Çiğdem Vitrinel) filmiyle yapılacak. Filmin oyuncusu Derya Alabora’ya Uçan Süpürge 20’nci Yıl Özel Ödülü de verilecek.

Festivalde, FIBRESCI Filmleri, Günün Adı Yok (When the Day Had No Name / Yönetmen: Teona Strugar Mitevska), 93 Yazı (Summer 93 / Yönetmen: Carla Simon), Sınırda Nalu (Nalu on the Border / Yönetmen: Cristiane Oliveira), Varpu Adında Bir Kız(Little Wing / Yönetmen: Selma Vilhunen) dışında, Türkiye’den Tereddüt (Yeşim Ustaoğlu), Ana Yurdu (Senem Tüzen), Şimdiki Zaman (Belmin Söylemez), Gözetleme Kulesi (Pelin Esmer), Yapabilirsin (Tüluhan Tekelioğlu), Toz Bezi (Ahu Öztürk) ve Zefir (Belma Baş) isimli filmler gösterilecek.

Tüm gösterimler ücretsiz ve FIBRESCI filmleri Türkçe altyazı olacak.

Bu haber toplam 3855 defa okunmuştur
Etiketler :