1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Kabul etmiyoruz…”
“Kabul etmiyoruz…”

“Kabul etmiyoruz…”

Siyasi parti ve örgütler kış saati uygulaması için yürüdü

A+A-

Kış mevsiminde yaz saati uygulamasını kabul etmeyen ve coğrafi koşullara uygun saat dilimine geçilip saatlerin bir saat geriye alınmasını talep eden bazı siyasi parti ve  sivil toplum örgütleri,  Lefkoşa’da yürüyüş gerçekleştirdi.
Saat 17.00’de Dereboyu ışıklarından başlayıp Dereboyu’nda devam eden yürüyüş sırasında  “Kabul etmiyoruz” başlıklı bildiri dağıtılarak, kış saati uygulamasına geçilmesi için vatandaş ve esnaftan imza toplandı.
Karanlığı simgeleyen siyah  zemine  üzerine  yazılan bildiride,  “mevcut uygulamanın kuzey yarım kürede  yaşayan tüm canlıların  güneşe olan uyumunu  reddeden akıl ve bilim dışı bir uygulama olduğu” belirtildi.
Bildiride, “Toplumu dünyadan  izole edip  karanlığa mahrum bırakan  kış mevsiminde yaz saati uygulamasını kabul etmiyoruz. Coğrafi koşullarımıza uygun saat dilimine geçilip saatlerin bir saat geri  alınmasını talep ediyoruz” denildi.

Dünyayla entegre…

Yolların karanlık ve tehlikeli olduğu,  mevcut uygulama ile  binlerce çalışan, öğrenci  ve insanın  zifiri karanlıkta yola döküleceği belirtilen bildiride,  mesai saatleri değiştirmenin de  özel sektör, kamu çalışanları, öğrencileri ve taşımacılığı kaosa sürükleyeceği kaydedildi.
“Bu uygulama  geçen yıl  yaşanan kazada  ölen gençlerimizin  anılarına  saygısızlık anlamındadır” ifadeleri yer alan bildiride,  uygulamanın   dünyayla entegre olmaya çalışan bir toplumun dünyadan izole edilmesini getireceği ileri sürüldü.
Bildiride,  uygulamanın  elektrik enerjisi kullanımını artıracağı,  her kesimin elektrik faturalarının  yükselmesine sebep olacağı ifade edildi.

Bildiriye destek veren parti ve sivil toplum örgütleri şunlar:
“KTAMS, KTÖS,  KTOEÖS, DEV-İŞ, TÜRK-SEN, GÜÇ-SEN, EL-SEN, BASIN-SEN, BES, KOOP-SEN, DAÜ-SEN, DAÜ BİR-SEN, ÇAĞ-SEN, TIP-İŞ, TEL-SEN, HTKS, KŞK-SEN, EMEK-İŞ, GENEL-İŞ,  PETROL-İŞ, MAĞUSA TÜRK GENEL-İŞ, CTP, BKP, YKP, TKP-YG, TDP, Bağımsızlık Yolu, Baraka,  Boran Kültür Merkezi, Tabipler Birliği,  Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri Birliği, KTEZO.” 


4-008.jpg

5-005.jpg

7-004.jpg

buyuk-001.jpg

Bu haber toplam 2752 defa okunmuştur
Etiketler : , ,