1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. KABİNE KURMA ÇALIŞMALARINA BAŞLADI
KABİNE KURMA ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

KABİNE KURMA ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Politis gazetesi, Anastasidis’in bakanlar kurulu dağılımında, 4+4+1+2 formülünü izleyeceğini yazdı.

A+A-

 

Güney Kıbrıs’ta dün gerçekleştirilen başkanlık seçimlerini kazanan DİSİ Başkanı Nikos Anastasiadis’in yeni bakanlar kurulunda yer alacak isimler üzerinde çalışmalara başladığı, dışişleri bakanlığı görevine AP Milletvekili İoannis Kasulidis’in getirilmesine kesin gözüyle bakıldığı bildirildi.

Alithia gazetesi, Cuma günü görevi resmen devralacak Anastasiadis’in yeni bakanlar kurulunu oluşturmak için birkaç günü olduğunu, bu çerçevede dışişleri bakanlığı dışındaki diğer bakanlıklar için birçok ismin gündeme geldiğini yazdı.

Gazete, Kasulidis’in Dışişleri Bakanlığı görevine getirilmesine kesin gözüyle bakıldığını vurgulayan gazete, Maliye Bakanlığı için ise Tasos Papadopulos döneminde de aynı görevi yapan Mihalis Sarris’in öngörüldüğünü belirtti.

Haberde, içişleri bakanı olarak Rum Sayıştay Hrisyalla Yorgaci ve adalet bakanı olarak ise DİSİ Başkan Yardımcısı İonas Nikolau’nun isimlerinin gündemde olduğu belirtilirken, diğer bakanlıklar için ise birçok isimin anıldığı ancak bunların birkaç gün içerisinde kesinleşmesinin beklendiği vurgulandı.

Politis gazetesi ise, Anastasidis’in bakanlar kurulu dağılımında, 4+4+1+2 formülünü izleyeceğini yazdı.

Haberde, dört bakanlığın DİSİ, dört bakanlığın DİKO ve bir bakanlığın da EURO.KO partisinden olmasının beklendiğini, diğer iki bakanlığın ise EDEK veya kabul görecek diğer kişilerden olabileceği vurgulandı.

Gazete ayrıca, Kasulidis’in dışişleri bakanı, Sarris’in de maliye bakanı olmasına kesin gözüyle bakıldığını vurguladı.

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1057 defa okunmuştur