1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İsveç Dışişleri Bakanlığı’ndan Dayanışma Evi’ne 98 bin Euro değerinde hibe
İsveç Dışişleri Bakanlığı’ndan Dayanışma Evi’ne 98 bin Euro değerinde hibe

İsveç Dışişleri Bakanlığı’ndan Dayanışma Evi’ne 98 bin Euro değerinde hibe

Dayanışma Evi, 17 Kasım tarihinde Kıbrıs’ın İsveç Büyükelçisi Anders Hagelberg’in de katılımıyla düzenlenen çevrimiçi bir basın konferansı ile İsveç Dışişleri Bakanlığı’ndan 98 bin Euro değerinde yeni bir hibe aldığını duyurdu.

A+A-

Dayanışma Evi, 17 Kasım tarihinde Kıbrıs’ın İsveç Büyükelçisi Anders Hagelberg’in de katılımıyla düzenlenen çevrimiçi bir basın konferansı ile İsveç Dışişleri Bakanlığı’ndan 98 bin Euro değerinde yeni bir hibe aldığını duyurdu. Hibe, Dayanışma Evi’nin coronavirüs pandemisinden dolayı yaşadığı zorlukları hafifletmek ve sürdürülebilirliğine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Kıbrıs’ın İsveç Büyükelçisi Anders Hagelberg, konuşmasında toplumlararası temasın, adadaki güven ortamının oluşturulmasında ve Kıbrıs’ta sürdürülebilir barışa giden yolda özel bir öneme sahip olduğuna yönelik inançlarına vurgu yaparak, ekledi: “Şimdi toplumlararası temasın oluşması için olumlu bir ortam yaratmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Dayanışma Evi, hem adadaki toplumların bir araya gelmesinde hem de sivil toplumun barış inşaası alanındaki faaliyetlerinde hayati ve eşsiz bir rol oynuyor. Dayanışma Evi’nin bu kapasitesi desteklenmeli, sürdürülmeli ve garanti edilmeldir”.

Dayanışma Evi Direktörü Lefki Lambrou ise konuşmasında İsveç Dışişleri Bakanlığı ve Kıbrıs’taki İsveç Büyükelçiliği’ne teşekkür ederek, Dayanışma Evi’nin ayrıştırılmış toplumlar, anılar ve vizyonlar arasında köprüler oluşturmaya devam edeceğini ve diyalog, dayanışma ve toplum inşaası alanındaki çalışmalarını sürdürmeye kararlı olduklarını vurguladı.

2003 yılından beri, Kıbrıs’ta iki toplum arasındaki temasları mümkün kılan geçiş noktaları bu yıl ilk kez, Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk otoritelerinin siyasi kararlarıyla aşamalı olarak kapatıldı. Ara bölgede yer alan ve çok toplumlu bir ekiple, çalışmalarını toplumlararası sürdüren Dayanışma Evi, bu kararlarla birlikte uzun bir süre kapalı kalmak durumunda bırakıldı.

Bu dönemde Dayanışma Evi ekibi, çalışmaları çevrimiçi ortama taşıyarak, yeni koşullar çerçevesinde insanları bir araya getirmeye devam etti. İsveç Dışişleri Bakanlığı’ndan gelen bu hibe, Dayanışma Evi’nin toparlanması ve çalışmalarını sürdürebilmesine, toplumları tüm ayrıştırıcı çizgilerin ötesinde birleştirmesi ve barış inşaası alanına katkıda bulunmaya devam edebilmesine imkan verecek.

İsveç Kıbrıs’ta barış inşaası çalışmarına gerek siyasi gerekse toplumsal alanda her zaman destek oldu. Bunun en iyi örneği, Dayanışma Evi’nde bulunan ve İsveç Büyükelçiliği himayelerinde faaliyet gösteren Kıbrıs Barış Sürecinde Dini Yol Ofisi’dir.

Bu haber toplam 1430 defa okunmuştur
Etiketler :