1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘İstifa’ tehdidi işe yaradı…
‘İstifa’ tehdidi işe yaradı…

‘İstifa’ tehdidi işe yaradı…

Meclis Genel Kurulu’nun dünkü gündeminde görüşülmek üzere hazır bekleyen, UBP’li 7 belediye başkanını ‘UBP’den İstifa ederiz’ diyerek kazan kaldırdığı ‘Belediyeler Değişiklik Yasa Tasarısı’, yeniden değerlendirilmek üzere komiteye geri çekildi.

A+A-

UBP’li belediye başkanları ‘istifa’ dedi, Hükümet yasayı ‘geri’ çekti


Meclis Genel Kurulu’nun dünkü gündeminde görüşülmek üzere hazır bekleyen ‘Belediyeler Değişiklik Yasa Tasarısı’, yeniden değerlendirilmek üzere komiteye geri çekildi.
UBP’li 7 Belediye Başkanı’nın ‘UBP’den istifa ederiz’ diyerek tepki koyduğu, Belediyelerin devletten aldığı katkı oranını belirleyecek yasa tasarısı komiteden ‘Oybirliği’ ile Meclis’e sevk edilmişti.

‘İstifa’ tehdidi işe yaradı…
UBP’li yedi belediye başkanının geçtiğimiz haftalarda ‘istifa’yı gündeme getirmeleri ve UBP’ye de iletmelerinin ardından, komiteden ‘oybirliği’ ile Meclis’e sevk edilen katkı paylarını düzenleyecek yasa tasarısı, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun talebi üzerine yeniden komiteye gönderildi.
Serdarlı, Geçitkale, Büyükkonuk, Akdoğan, Vadili, Paşaköy ve Dipkarpaz belediye başkanlarının bu “başkaldırısı”, istifa kararını resmileştirmese de, tehdit Yasa Tasarısı’nın geri çekilmesinde işe yaradı.

Meltem Sonay’ın haberi bugün YENİDÜZEN’de

Bu haber toplam 2066 defa okunmuştur
Etiketler : ,